06 jul 2016 20:30

06 jul 2016 20:30

Mogenbandet firar 25 med soliga spelningar

MUSIK: Rios orkester underhåller skandinaver på Kanarieöarna

På Kanarieöarna väntar 14 spelningar på lika många dagar.
Dessförinnan smider Rios orkester vidare på albumplanerna.
– Det är på tiden att ge ut en fullängdare, säger Bengt Karlsson.

Rios orkester är det outtröttliga mogenbandet som älskar att spela inför danssugna människor. Ända sedan gruppen bildades 1992 har de i jämn takt dykt upp på en mängd olika scener runt om i Sverige – och även i utlandet.

I samband med 25-årsfirandet 2017 passar Bengt Karlsson, Henry Nilsson, Shiam Dhokia och Urban Wallin på att åka till Playa del Ingles på Kanarieöarna. Mellan den 11 och 24 januari är de huvudnumret på danspalatset ”Playa del sol”.

– Semester och arbete i ett – mycket bättre kan det inte bli, konstaterar Bengt Karlsson. Det är speciellt att spela inför så många skandinaver och bandet blir rejält tajt efter 14 raka gig. Vi ser verkligen fram emot resan.

Speciell upplevelse

Han fortsätter:

– Vi har varit där tre gånger tidigare. Första året var vi där över jul, vilket var en speciell upplevelse. Sedan blev det två turer i samband med lucia. Det bjuds ju på cabaret, flamenco och andra häftiga uppträdanden i anslutning till spelningarna. Och på dagarna får vi chansen att bada, sola eller upptäcka ön.

Rios orkester ser något annorlunda ut jämfört med i fjol. Håkan Nordgren lämnade bandet efter drygt 20 år och ersattes av originalmedlemmen Urban Wallin.

– Håkan fick allt svårare att komma ifrån sitt jobb, och det var trist att han slutade. Å andra sidan är Urban tillbaka och det känns kanonbra.

Sommarens spelplan är spikad och besök i bland annat Delsbo, Vara och Jönköping väntar. Den 7 december ska Rios orkester spela inför hemmapubliken i Mariestad.

Tio låtar

Det finns i alla fall utrymme att slipa på nya låtar – och rent av ett kommande album. Tidigare har bandet släppt tre skivor, men aldrig ett fullängdsalbum.

– Det finns planer på att göra en skiva med minst tio låtar, med både nytt material och gamla covers. Vi vill hitta någon låt som sticker ut från mängden. Vi försöker att hålla musiken modern, men vissa låtar går inte att ändra om för mycket.

Rios orkester är det outtröttliga mogenbandet som älskar att spela inför danssugna människor. Ända sedan gruppen bildades 1992 har de i jämn takt dykt upp på en mängd olika scener runt om i Sverige – och även i utlandet.

I samband med 25-årsfirandet 2017 passar Bengt Karlsson, Henry Nilsson, Shiam Dhokia och Urban Wallin på att åka till Playa del Ingles på Kanarieöarna. Mellan den 11 och 24 januari är de huvudnumret på danspalatset ”Playa del sol”.

– Semester och arbete i ett – mycket bättre kan det inte bli, konstaterar Bengt Karlsson. Det är speciellt att spela inför så många skandinaver och bandet blir rejält tajt efter 14 raka gig. Vi ser verkligen fram emot resan.

Speciell upplevelse

Han fortsätter:

– Vi har varit där tre gånger tidigare. Första året var vi där över jul, vilket var en speciell upplevelse. Sedan blev det två turer i samband med lucia. Det bjuds ju på cabaret, flamenco och andra häftiga uppträdanden i anslutning till spelningarna. Och på dagarna får vi chansen att bada, sola eller upptäcka ön.

Rios orkester ser något annorlunda ut jämfört med i fjol. Håkan Nordgren lämnade bandet efter drygt 20 år och ersattes av originalmedlemmen Urban Wallin.

– Håkan fick allt svårare att komma ifrån sitt jobb, och det var trist att han slutade. Å andra sidan är Urban tillbaka och det känns kanonbra.

Sommarens spelplan är spikad och besök i bland annat Delsbo, Vara och Jönköping väntar. Den 7 december ska Rios orkester spela inför hemmapubliken i Mariestad.

Tio låtar

Det finns i alla fall utrymme att slipa på nya låtar – och rent av ett kommande album. Tidigare har bandet släppt tre skivor, men aldrig ett fullängdsalbum.

– Det finns planer på att göra en skiva med minst tio låtar, med både nytt material och gamla covers. Vi vill hitta någon låt som sticker ut från mängden. Vi försöker att hålla musiken modern, men vissa låtar går inte att ändra om för mycket.