04 maj 2016 10:05

04 maj 2016 10:05

Östenrunda med trädgårdsfest

KONST

Årets upplaga av konst och kulturdagar runt sjön Östen går i festens tecken när evenemanget firar tio år. Årets tema är trädgårdsfest.

Som vanligt finns det ett brett utbud av olika aktiviteter och besöksmål under helgen. Hantverkare och konstnärer har öppet hus, och på flera ställen kan man ta en fika eller äta mat.

Några exempel på besöksmål är Böckernas hus i Tidan, Bennys trädgårdsjärnväg, Smen i Skalkarike och Östergården med textilt återbruk samt konst med Målam-gruppen. Vid Logården i Odensåker är en mängd olika utställare samlade. Keramik och glasfusing visas, och Borgundagruppen ställer ut föremål i virkat och stickat samt konst i monotypi.

Som vanligt finns det ett brett utbud av olika aktiviteter och besöksmål under helgen. Hantverkare och konstnärer har öppet hus, och på flera ställen kan man ta en fika eller äta mat.

Några exempel på besöksmål är Böckernas hus i Tidan, Bennys trädgårdsjärnväg, Smen i Skalkarike och Östergården med textilt återbruk samt konst med Målam-gruppen. Vid Logården i Odensåker är en mängd olika utställare samlade. Keramik och glasfusing visas, och Borgundagruppen ställer ut föremål i virkat och stickat samt konst i monotypi.