27 apr 2016 11:55

27 apr 2016 12:05

TV-stjärnor släpper nytt rockigt album

MUSIK: Mariestadsband levererar 14 nya låtar

Rock- och bluesbandet TC:s Gang har släppt nytt material.
På albumet ryms 14 låtar där sångaren Torbjörn Carlén är hjärnan bakom de underfundiga texterna.

2012 fick TC:s Gang rejält med uppmärksamhet i media. Dokumentärfilmarna Stefan Berg och Andreas Brink följde bandmedlemmarna från Mariestad under flera månader och resultatet visades i SVT. I fokus stod Torbjörn Carlén, som trots att han drabbades av en livshotande hjärntumör som sjuåring fullföljde sin dröm om att bli sångare.

– Det var många som såg dokumentären och tyckte den var bra. Filmen var verkligen gjord med mycket hjärta, där Andreas och Stefan på ett häftigt sätt lyckades fånga vilka vi är, säger gitarristen Anders Levenskog.

Antalet spelningar har dock minskat drastiskt jämfört med fyra år sedan. Men TC:s Gang ligger knappast på latsidan. För bara några veckor sedan släppte bandet ett fullängdsalbum med 14 svängiga låtar.

– Det var nog närmare tio år sedan vi kom ut med ett album senast. Precis som förut är det mycket rocktoner, konstaterar Levenskog.

Jazzig ballad

På skivan återfinns också två ballader i form av ”Mina bästa år” och ”Låt det komma ut”. Den sistnämnda låten är en jazzigare ballad som aldrig har spelats live.

– Det känns kul och spännande att testa lite nya grepp. Torbjörns humoristiska texter är kärnan i låtarna och för oss är det viktigt att sången ligger i förgrunden. Texterna ska beröra och nå ut, säger Anders Levenskog.

Förutom Torbjörn Carlén och Anders Levenskog spelar Sören Persson, Asko Sarja och Janne Andersson i bandet.

2012 fick TC:s Gang rejält med uppmärksamhet i media. Dokumentärfilmarna Stefan Berg och Andreas Brink följde bandmedlemmarna från Mariestad under flera månader och resultatet visades i SVT. I fokus stod Torbjörn Carlén, som trots att han drabbades av en livshotande hjärntumör som sjuåring fullföljde sin dröm om att bli sångare.

– Det var många som såg dokumentären och tyckte den var bra. Filmen var verkligen gjord med mycket hjärta, där Andreas och Stefan på ett häftigt sätt lyckades fånga vilka vi är, säger gitarristen Anders Levenskog.

Antalet spelningar har dock minskat drastiskt jämfört med fyra år sedan. Men TC:s Gang ligger knappast på latsidan. För bara några veckor sedan släppte bandet ett fullängdsalbum med 14 svängiga låtar.

– Det var nog närmare tio år sedan vi kom ut med ett album senast. Precis som förut är det mycket rocktoner, konstaterar Levenskog.

Jazzig ballad

På skivan återfinns också två ballader i form av ”Mina bästa år” och ”Låt det komma ut”. Den sistnämnda låten är en jazzigare ballad som aldrig har spelats live.

– Det känns kul och spännande att testa lite nya grepp. Torbjörns humoristiska texter är kärnan i låtarna och för oss är det viktigt att sången ligger i förgrunden. Texterna ska beröra och nå ut, säger Anders Levenskog.

Förutom Torbjörn Carlén och Anders Levenskog spelar Sören Persson, Asko Sarja och Janne Andersson i bandet.