27 apr 2016 19:30

27 apr 2016 19:35

Siktar mot album efter lyckade debutsingeln

MUSIK: Sångerskan Elisabeth Särnefält om musiksatsningen

Älgarås och musikstjärna nämns sällan i samma mening. Det vill Elisabeth Särnefält ändra på.
– Vi är sjukt nöjda med debutsingeln och planerar redan ett album, säger sångerskan i Flight of Icarus.

Med en hårdrocksälskande pappa föll det sig naturligt att Elisabeth Särnefält skulle få upp öronen för musik. På den tiden ljöd Alice Cooper och Whitesnake ur pappas högtalare, och visst går det att höra vissa musikaliska likheter när Elisabeth själv ställer sig i studion.

28-åringen från Älgarås beskriver sin musik som poprockig, med vikten på det melodiska. Radarpartnern och bandmedlemmen Oskar Frantzén har tidigare spelat i ett dödsmetallband och har ofrånkomligt tagit med sig influenserna in i Flight of Icarus.

– Vi träffades genom bekanta och efter ett tag frågade Oskar om vi skulle samarbeta. Jag provspelade hemma hos honom och det visade sig att han älskade mitt sound. Under det senaste året har vi skrivit flera låtar tillsammans, säger Elisabeth.

”Modernt Roxette”

För knappt en månad sedan släppte duon debutsingeln ”Dawn of a New Day”. I låten används stora gitarrer och Flight of Icarus har beskrivits som ett modernt Roxette.

– Just ”Dawn of a New Day” tog närmare ett år att skriva. Men vi har samtidigt haft fullt upp med att göra andra låtar. Förhoppningen är att låten ska få stor spridning och att folk ska tycka om den. Vi har redan fått fin respons och många tycker att låten är go och perfekt att spela på förfesten.

Elisabeth och Oskar har storslagna planer och tankarna har redan riktats mot hösten.

– Då planerar vi att släppa ett album, och inspelningen sker i sommar. Jag föreslog att vi skulle satsa på EP-skiva först, men Oskar var vildare och tyckte vi skulle köra på ett album direkt. Vi har i alla fall tillräckligt med låtar för att genomföra det, säger Elisabeth.

Musikinriktning

Efter studenten gick flyttlasset från Töreboda kommun till Göteborg, där Elisabeth gick på folkhögskola med inriktning mot musik och teater. Sedan i höstas är hon lärarstudent på Göteborgs universitet.

– Utbildningen är på totalt fyra år och tanken är att jag ska bli NO-lärare. Musiken kommer fortsatt att vara en viktig del av mitt liv och den släpper jag inte i första taget. Just nu finns glöden att göra bra musik. Så länge den finns är det bara att köra på.

Elisabeth Särnefält fängslas av och dras till det mesta i musikväg. Förutom Flight of Icarus-satsningen sjunger hon i Göteborgsbaserade Mara vokalensamble tillsammans med 14 andra kvinnor.

Tävling i Kroatien

– Det är något jag har gjort sedan 2010. Bland annat har vi sjungit på svenska ambassaden i Serbien och i maj ska vi delta i en körtävling i Kroatien. Det ska bli riktigt häftigt.

Hon fortsätter:

– Dessutom var jag nyligen med i en audition för uppsättningen av ”Jesus Christ Superstar”, som ska spelas i Alingsås under hösten.

På onsdagen fick hon det glada beskedet att hon fått en rollerna.

Musiken är onekligen något av Elisabeth Särnefälts levebröd och hon vill inte att framgångssagan ska ta slut.

– Det roliga har ju bara börjat, säger hon med ett brett leende.

Med en hårdrocksälskande pappa föll det sig naturligt att Elisabeth Särnefält skulle få upp öronen för musik. På den tiden ljöd Alice Cooper och Whitesnake ur pappas högtalare, och visst går det att höra vissa musikaliska likheter när Elisabeth själv ställer sig i studion.

28-åringen från Älgarås beskriver sin musik som poprockig, med vikten på det melodiska. Radarpartnern och bandmedlemmen Oskar Frantzén har tidigare spelat i ett dödsmetallband och har ofrånkomligt tagit med sig influenserna in i Flight of Icarus.

– Vi träffades genom bekanta och efter ett tag frågade Oskar om vi skulle samarbeta. Jag provspelade hemma hos honom och det visade sig att han älskade mitt sound. Under det senaste året har vi skrivit flera låtar tillsammans, säger Elisabeth.

”Modernt Roxette”

För knappt en månad sedan släppte duon debutsingeln ”Dawn of a New Day”. I låten används stora gitarrer och Flight of Icarus har beskrivits som ett modernt Roxette.

– Just ”Dawn of a New Day” tog närmare ett år att skriva. Men vi har samtidigt haft fullt upp med att göra andra låtar. Förhoppningen är att låten ska få stor spridning och att folk ska tycka om den. Vi har redan fått fin respons och många tycker att låten är go och perfekt att spela på förfesten.

Elisabeth och Oskar har storslagna planer och tankarna har redan riktats mot hösten.

– Då planerar vi att släppa ett album, och inspelningen sker i sommar. Jag föreslog att vi skulle satsa på EP-skiva först, men Oskar var vildare och tyckte vi skulle köra på ett album direkt. Vi har i alla fall tillräckligt med låtar för att genomföra det, säger Elisabeth.

Musikinriktning

Efter studenten gick flyttlasset från Töreboda kommun till Göteborg, där Elisabeth gick på folkhögskola med inriktning mot musik och teater. Sedan i höstas är hon lärarstudent på Göteborgs universitet.

– Utbildningen är på totalt fyra år och tanken är att jag ska bli NO-lärare. Musiken kommer fortsatt att vara en viktig del av mitt liv och den släpper jag inte i första taget. Just nu finns glöden att göra bra musik. Så länge den finns är det bara att köra på.

Elisabeth Särnefält fängslas av och dras till det mesta i musikväg. Förutom Flight of Icarus-satsningen sjunger hon i Göteborgsbaserade Mara vokalensamble tillsammans med 14 andra kvinnor.

Tävling i Kroatien

– Det är något jag har gjort sedan 2010. Bland annat har vi sjungit på svenska ambassaden i Serbien och i maj ska vi delta i en körtävling i Kroatien. Det ska bli riktigt häftigt.

Hon fortsätter:

– Dessutom var jag nyligen med i en audition för uppsättningen av ”Jesus Christ Superstar”, som ska spelas i Alingsås under hösten.

På onsdagen fick hon det glada beskedet att hon fått en rollerna.

Musiken är onekligen något av Elisabeth Särnefälts levebröd och hon vill inte att framgångssagan ska ta slut.

– Det roliga har ju bara börjat, säger hon med ett brett leende.

Elisabeth Särnefält

Ålder: 28.

Bor: Bergsjön i Göteborg, men uppvuxen i Älgarås.

Gör: Studerar till NO-lärare på Göteborgs universitet.

Familj: Pojkvännen Billy och katten Vittra.

Intressen: Musik, teater, musikal och gå på bio.

Aktuell: Sångerska i Flight of Icarus som släppte debutsingeln ”Dawn of a New Day” den 31 mars.