13 apr 2016 20:40

13 apr 2016 22:56

De laddar för rockig underhållning i tv

MUSIK: Tributeband från Mariestad spelar i Bingolotto

David Bowie, Dolly Parton och Andrea Bocelli har redan gjort det.
Nu är det tributebanden till Dire Straits och Creedence Clearwater Revivals tur att uppträda i Bingolotto.

Om du gillar rockmusik levererat av musiker från Mariestad finns det all anledning att titta på Bingolotto under söndagskvällen. Både Dire Straits tribute och Creedence tribute har nämligen fått chansen att spela inför miljonpublik.

Bosse Sjöberg, bandmedlem i Creedence tribute, berättar att de blev kontaktade av Bingolottos produktionsbolag för ett tag sedan.

– De hade väl fått nys om att vi är ett av Europas bästa tributeband och ville att vi skulle komma dit. Vi bad produktionsbolaget att även bjuda in Dire Straits-bandet, och det känns verkligen skitkul att göra det här tillsammans, säger han.

Spelat i tv förr

Banden kommer att spela en låt vardera, men vilka det blir återstår att se.

– Det är ingenting som vi vill avslöja. Men för oss blir det lite problematiskt eftersom de flesta låtarna ligger på tio minuter. I Bingolotto får vi bara spela i drygt tre minuter, så det blir att banta ner låten rejält, säger Dire Straits-sångaren Totte Rajamäki.

– Några av oss har redan spelat i Bingolotto, men då i andra konstellationer. Jan Stål är väl den som har varit med flest gånger, men även Torbjörn Jansson har synts i rutan vid ett antal tillfällen, säger Sjöberg.

Creedence tribute, med bandmedlemmar från Grästorp och Mariestad, bildades 2013 och har hittills enbart stått på de svenska scenerna. Men det finns planer på att möta publiken ute i världen.

Fans från Brasilien

– Vi har fått några förfrågningar från de nordiska länderna och Spanien. Det är fortfarande lösa trådar, men förhoppningsvis kan det bli några spelningar i utlandet. Glädjande och förvånande är att vi verkar ha en hel del fans i Sydamerika och Nordamerika. Vi har fått många följare från Brasilien och Mexiko på vår Facebooksida, säger Bosse Sjöberg.

Dire Straits tribute har sedan starten 2010 åkt på flera turnéer och återkommande spelat i utlandet. För tillfället är spelschemat lugnt, men framåt hösten hettar det till igen.

Spelning i Mariestad

– Vi har nyligen varit i bland annat Finland och Holland. Det blir förstås några gig inom den närmaste framtiden också. I maj ska vi spela på Jubileumsteatern och i juni är både vi och Creedence inbjudna till ”Hyllningsfesten” i Falköping, säger Totte Rajamäki.

Om du gillar rockmusik levererat av musiker från Mariestad finns det all anledning att titta på Bingolotto under söndagskvällen. Både Dire Straits tribute och Creedence tribute har nämligen fått chansen att spela inför miljonpublik.

Bosse Sjöberg, bandmedlem i Creedence tribute, berättar att de blev kontaktade av Bingolottos produktionsbolag för ett tag sedan.

– De hade väl fått nys om att vi är ett av Europas bästa tributeband och ville att vi skulle komma dit. Vi bad produktionsbolaget att även bjuda in Dire Straits-bandet, och det känns verkligen skitkul att göra det här tillsammans, säger han.

Spelat i tv förr

Banden kommer att spela en låt vardera, men vilka det blir återstår att se.

– Det är ingenting som vi vill avslöja. Men för oss blir det lite problematiskt eftersom de flesta låtarna ligger på tio minuter. I Bingolotto får vi bara spela i drygt tre minuter, så det blir att banta ner låten rejält, säger Dire Straits-sångaren Totte Rajamäki.

– Några av oss har redan spelat i Bingolotto, men då i andra konstellationer. Jan Stål är väl den som har varit med flest gånger, men även Torbjörn Jansson har synts i rutan vid ett antal tillfällen, säger Sjöberg.

Creedence tribute, med bandmedlemmar från Grästorp och Mariestad, bildades 2013 och har hittills enbart stått på de svenska scenerna. Men det finns planer på att möta publiken ute i världen.

Fans från Brasilien

– Vi har fått några förfrågningar från de nordiska länderna och Spanien. Det är fortfarande lösa trådar, men förhoppningsvis kan det bli några spelningar i utlandet. Glädjande och förvånande är att vi verkar ha en hel del fans i Sydamerika och Nordamerika. Vi har fått många följare från Brasilien och Mexiko på vår Facebooksida, säger Bosse Sjöberg.

Dire Straits tribute har sedan starten 2010 åkt på flera turnéer och återkommande spelat i utlandet. För tillfället är spelschemat lugnt, men framåt hösten hettar det till igen.

Spelning i Mariestad

– Vi har nyligen varit i bland annat Finland och Holland. Det blir förstås några gig inom den närmaste framtiden också. I maj ska vi spela på Jubileumsteatern och i juni är både vi och Creedence inbjudna till ”Hyllningsfesten” i Falköping, säger Totte Rajamäki.