08 apr 2016 06:00

08 apr 2016 06:00

Museum hyllar Nolkrantz

KONST

Skarakonstnären Torbjörn Nolkrantz gick ur tiden i februari, 79 år gammal.

Så sent som i oktober gjorde han en retrospektiv utställning på Västergötlands museum i hemstaden. Nu görs en minnesutställning med verk ur Nolkrantz samlingar på Konstmuseet i Skövde. Före sin bortgång beslutade konstnären att donera sitt personliga arkiv och ett antal verk till museet.

Utställningen hade vernissage den 7 april.

Så sent som i oktober gjorde han en retrospektiv utställning på Västergötlands museum i hemstaden. Nu görs en minnesutställning med verk ur Nolkrantz samlingar på Konstmuseet i Skövde. Före sin bortgång beslutade konstnären att donera sitt personliga arkiv och ett antal verk till museet.

Utställningen hade vernissage den 7 april.