08 apr 2016 06:00

08 apr 2016 06:00

Beutler-figurer i Götene

KONST

Till och med den sista april pågår Götene konstförenings utställning ”Jag lever... alltså tänker jag” i Bibliotekshusets konsthall. Bakom den står keramiker Marika Beutler från Kinnekulle.

Utställningen består dels av Beutlers välbekanta figurer och ”grishundar”. Dessutom har hon gjort en serie namngivna muggar som alla har en egen historia i ord, bild eller form. ”Jag vill att muggen ska följa ägaren med en bit tryggt litet liv, mitt i det stora som pågår, mer eller mindre begripligt”, skriver konstnären.

Utställningen består dels av Beutlers välbekanta figurer och ”grishundar”. Dessutom har hon gjort en serie namngivna muggar som alla har en egen historia i ord, bild eller form. ”Jag vill att muggen ska följa ägaren med en bit tryggt litet liv, mitt i det stora som pågår, mer eller mindre begripligt”, skriver konstnären.