06 apr 2016 20:00

06 apr 2016 20:00

Det går som en dans för Elisa

STOCKHOLM: "Jag var hemma i Töreboda och filmade i helgen"

Dansbandssångerskan Elisa Lindström går från klarhet till klarhet i Let's dance. Medan andra deltagare skapar rubriker i kvällspressen försöker Törebodatjejen fokusera på tävlingen.

– Jag vill inte ha sympatiröster, säger hon.

Elisa Lindström är en favorit hos juryn och fick återigen flest poäng i fredags. Nu laddar hon för fredagskvällens känslosamma deltävling. Då ska dansen tillägnas någon person.

– Jag kan avslöja att jag var hemma i Töreboda i helgen och filmade. Man kanske kan gissa sig till att det handlar om någon i min familj, säger sångerskan.

Är Let's dance som du hade förväntat dig?

– Både ja och nej. Det är mer psykiskt krävande än jag trott. Det gäller att smälta allt nytt man lär sig och att ladda om. Å andra sidan var det så även med Dansbandskampen och Körslaget.

Du pekade ut Pia Johansson och Nassim al Fakir som de vassaste motståndarna före tävlingsstarten. Känner du så nu med?

– Bianca Ingrosso är väldigt duktig och har seglat upp som en stark motståndare. Sedan tror jag att Thomas Wassberg kan bli farlig. Han är en tävlingsmänniska och folk tycker om att följa hans resa. Men så måste jag säga att det verkligen är många bra deltagare, som går in för det på riktigt.

Linda Lindorffs skada fick stor uppmärksamhet i media. Har du hållit dig helt skadefri hittills?

– Ja, utom träningsvärk. Vi var igång och tränade redan en månad före programmet för att kroppen skulle vara redo. Då var det mycket träningsvärk. Annars har Yvo varit väldigt mån om att jag inte ska skada mig. Och om jag nu skulle göra det skulle jag helst undvika rubriker. Det har aldrig varit min grej – jag vill inte ha sympatiröster utan röster för att man har gjort ett bra jobb.

Hur ska du orka hela vägen?

– Jag har ett lugnt program i övrigt, bara två spelningar, däribland en i Vara med en gospelkör. Annars kan jag fokusera på träningen och att vila mellan varven. Jag försöker också att äta ordentligt. Markus skämmer bort mig med hemlagad mat.

Markus är pojkvännen (Markus Frykén gitarrist i Elisa's) och i ett program intervjuades han om sitt frieri till Elisa på Thailand.

– Han fick berätta om förlovningen och han skötte sig bra.

Umgås du något med dina medtävlare?

– Bianca och jag har pratat en del om detta att man gärna vill utmåla oss som värsta konkurrenter. Vi försöker att vända på det lite och trigga varandra att bli bättre. Rickard Söderberg känner jag sedan Körslaget och Thomas Wassberg bjöd jag hem på middag faktiskt. Han kommer också från en liten ort och är väldigt jordnära.

Elisa Lindström är en favorit hos juryn och fick återigen flest poäng i fredags. Nu laddar hon för fredagskvällens känslosamma deltävling. Då ska dansen tillägnas någon person.

– Jag kan avslöja att jag var hemma i Töreboda i helgen och filmade. Man kanske kan gissa sig till att det handlar om någon i min familj, säger sångerskan.

Är Let's dance som du hade förväntat dig?

– Både ja och nej. Det är mer psykiskt krävande än jag trott. Det gäller att smälta allt nytt man lär sig och att ladda om. Å andra sidan var det så även med Dansbandskampen och Körslaget.

Du pekade ut Pia Johansson och Nassim al Fakir som de vassaste motståndarna före tävlingsstarten. Känner du så nu med?

– Bianca Ingrosso är väldigt duktig och har seglat upp som en stark motståndare. Sedan tror jag att Thomas Wassberg kan bli farlig. Han är en tävlingsmänniska och folk tycker om att följa hans resa. Men så måste jag säga att det verkligen är många bra deltagare, som går in för det på riktigt.

Linda Lindorffs skada fick stor uppmärksamhet i media. Har du hållit dig helt skadefri hittills?

– Ja, utom träningsvärk. Vi var igång och tränade redan en månad före programmet för att kroppen skulle vara redo. Då var det mycket träningsvärk. Annars har Yvo varit väldigt mån om att jag inte ska skada mig. Och om jag nu skulle göra det skulle jag helst undvika rubriker. Det har aldrig varit min grej – jag vill inte ha sympatiröster utan röster för att man har gjort ett bra jobb.

Hur ska du orka hela vägen?

– Jag har ett lugnt program i övrigt, bara två spelningar, däribland en i Vara med en gospelkör. Annars kan jag fokusera på träningen och att vila mellan varven. Jag försöker också att äta ordentligt. Markus skämmer bort mig med hemlagad mat.

Markus är pojkvännen (Markus Frykén gitarrist i Elisa's) och i ett program intervjuades han om sitt frieri till Elisa på Thailand.

– Han fick berätta om förlovningen och han skötte sig bra.

Umgås du något med dina medtävlare?

– Bianca och jag har pratat en del om detta att man gärna vill utmåla oss som värsta konkurrenter. Vi försöker att vända på det lite och trigga varandra att bli bättre. Rickard Söderberg känner jag sedan Körslaget och Thomas Wassberg bjöd jag hem på middag faktiskt. Han kommer också från en liten ort och är väldigt jordnära.

  • Jenny Allvin

Tävlingen

Let's dance sänds i TV4. Varje vecka ställs deltagarna, kändisar, inför nya dansutmaningar och synas av en hård expertjury. Tittarna får också rösta på sina favoriter.