17 feb 2016 19:00

17 mar 2016 10:27

John Lindbergs Trio spelar i kärleksnästet

MUSIK

Dalabandet John Lindberg Trio besöker Jubileumsteatern på fredag.
För sångaren blir Mariestadsbesöket extra känslofyllt.

– Där träffade jag mitt livs kärlek, säger Lindberg.

Vissa platser är mer betydelsefulla än andra. I John Lindbergs fall är Mariestad starkt förknippat med kärlek och romantik. Det var nämligen här 29-åringen från Enviken träffade Frida, som senare blev hans fru.

– Bandet har ju spelat i Mariestad två gånger tidigare. På en av spelningarna dök Frida upp och vi började snacka med varandra. I dag lever vi ihop och är lyckligt gifta. Så man kan säga att Mariestad är ett syndens näste, fast i en positiv bemärkelse, säger John Lindberg och skrattar.

Kända ansikten

Eftersom Frida är från Falköping hoppas John Lindberg på att skymta familj och vänner på fredagskvällens spelning på Jubileumsteatern.

– Det blir säkert några kända ansikten i publiken, förklarar han.

John Lindberg Trio bildades i slutet av 2004 och har hela tiden spelat pop- och rockmusik, med starka influenser av rockabilly. Totalt har bandet släppt sex album, varav den senaste var ”Dig It” 2014.

Nobbade ”Mellon”

Deras vårturné inleddes i Sundsvall den 23 januari och avslutas 9 april.

– Vi har alltid turnerat rätt hårt och det är häftigt att komma ut och möta fansen så ofta som vi gör. Lite speciellt med just den här turnén är att vi nyss genomfört ett skifte i trion. Efter nio år valde Martin Engström att lämna bandet, men vi lyckades i stället plocka in Nathanael Marcusson. Även om det är sorgligt att förlora Martin känns det kul med lite nytt blod.

Det är sällan, för att nästan säga aldrig, John Lindberg Trio syns eller hörs i kommersiella sammanhang. Bandet vill behålla sitt konstnärliga uttryck och spelar musik mest för att det är kul.

– Vi har aldrig strävat efter att bli kommersiella. Vi har fått förfrågningar om att delta i Melodifestivalen, men har konsekvent sagt nej. Vi är nöjda som det är.

Nytt album

Ett sjunde album finns i tankarna och bandet har ett gäng låtar liggande på lagret. När det kan bli aktuellt med inspelning och skivsläpp är dock oklart.

– Vi har en förmåga att spela in låtar i olika omgångar. Vi är klara med den första svängen, men när skivan kan släppas är omöjligt att säga. Först ska vi till Mariestad och rocka loss, säger John Lindberg.

Vissa platser är mer betydelsefulla än andra. I John Lindbergs fall är Mariestad starkt förknippat med kärlek och romantik. Det var nämligen här 29-åringen från Enviken träffade Frida, som senare blev hans fru.

– Bandet har ju spelat i Mariestad två gånger tidigare. På en av spelningarna dök Frida upp och vi började snacka med varandra. I dag lever vi ihop och är lyckligt gifta. Så man kan säga att Mariestad är ett syndens näste, fast i en positiv bemärkelse, säger John Lindberg och skrattar.

Kända ansikten

Eftersom Frida är från Falköping hoppas John Lindberg på att skymta familj och vänner på fredagskvällens spelning på Jubileumsteatern.

– Det blir säkert några kända ansikten i publiken, förklarar han.

John Lindberg Trio bildades i slutet av 2004 och har hela tiden spelat pop- och rockmusik, med starka influenser av rockabilly. Totalt har bandet släppt sex album, varav den senaste var ”Dig It” 2014.

Nobbade ”Mellon”

Deras vårturné inleddes i Sundsvall den 23 januari och avslutas 9 april.

– Vi har alltid turnerat rätt hårt och det är häftigt att komma ut och möta fansen så ofta som vi gör. Lite speciellt med just den här turnén är att vi nyss genomfört ett skifte i trion. Efter nio år valde Martin Engström att lämna bandet, men vi lyckades i stället plocka in Nathanael Marcusson. Även om det är sorgligt att förlora Martin känns det kul med lite nytt blod.

Det är sällan, för att nästan säga aldrig, John Lindberg Trio syns eller hörs i kommersiella sammanhang. Bandet vill behålla sitt konstnärliga uttryck och spelar musik mest för att det är kul.

– Vi har aldrig strävat efter att bli kommersiella. Vi har fått förfrågningar om att delta i Melodifestivalen, men har konsekvent sagt nej. Vi är nöjda som det är.

Nytt album

Ett sjunde album finns i tankarna och bandet har ett gäng låtar liggande på lagret. När det kan bli aktuellt med inspelning och skivsläpp är dock oklart.

– Vi har en förmåga att spela in låtar i olika omgångar. Vi är klara med den första svängen, men när skivan kan släppas är omöjligt att säga. Först ska vi till Mariestad och rocka loss, säger John Lindberg.