11 feb 2016 06:00

17 mar 2016 10:27

Ren chansning med synthfestival

MUSIK: Elektroniskt på Stadshotellet

Fyra synthband från Mariestad spelar på Stadt i helgen. Blir det flipp eller flopp?

– Det är en chansning från vår sida, säger arrangören Johan Gotthardsson.

Gotthards musik & produktion ser till att hålla feststämningen vid liv på Stadt i Mariestad. Nyligen fick man besök av Lyrestadsbandet Flippers och näst på tur att inta scenen är fyra olika synthband, alla med Mariestadsanknytning.

Banden som ska leverera på lördag är Presence of Mind, Moonlight Cove, DDR och Virtual Voices.

– Det blir vår egen synthfestival och med tanke på att vi har flera band som figurerar i genren kan det inte passa bättre. Musiken lever kvar, mycket tack vare Spotify, men det är förstås inte lika stort som på 1990-talet. Min känsla är ändå att den elektroniska musiken är på väg tillbaka, säger Johan Gotthardsson.

Nyfikenhet

Arrangören hade ett tag funderingar på att bjuda in band utifrån. Man ville dock att startfältet skulle ha en stark lokal förankring, vilket det också blir.

– Bandmedlemmarna känner varandra, men det blir första gången de står på samma scen samtidigt. Jag tror att det kan bli en häftig kväll och vi har redan fått positiv respons.

Om det är många som löser en entrébiljett visar sig. Johan Gotthardsson medger att det är en vild chansning.

– Ännu vet vi inte hur många som kommer. Men vi har sålt mycket förköp till folk utanför kommunen. Jag kan tänka mig att en hel del äldre personer kommer, men även den yngre generationen verkar vara nyfikna. Det finns i alla fall förutsättningar för en lyckad kväll, säger han.

Gotthards musik & produktion ser till att hålla feststämningen vid liv på Stadt i Mariestad. Nyligen fick man besök av Lyrestadsbandet Flippers och näst på tur att inta scenen är fyra olika synthband, alla med Mariestadsanknytning.

Banden som ska leverera på lördag är Presence of Mind, Moonlight Cove, DDR och Virtual Voices.

– Det blir vår egen synthfestival och med tanke på att vi har flera band som figurerar i genren kan det inte passa bättre. Musiken lever kvar, mycket tack vare Spotify, men det är förstås inte lika stort som på 1990-talet. Min känsla är ändå att den elektroniska musiken är på väg tillbaka, säger Johan Gotthardsson.

Nyfikenhet

Arrangören hade ett tag funderingar på att bjuda in band utifrån. Man ville dock att startfältet skulle ha en stark lokal förankring, vilket det också blir.

– Bandmedlemmarna känner varandra, men det blir första gången de står på samma scen samtidigt. Jag tror att det kan bli en häftig kväll och vi har redan fått positiv respons.

Om det är många som löser en entrébiljett visar sig. Johan Gotthardsson medger att det är en vild chansning.

– Ännu vet vi inte hur många som kommer. Men vi har sålt mycket förköp till folk utanför kommunen. Jag kan tänka mig att en hel del äldre personer kommer, men även den yngre generationen verkar vara nyfikna. Det finns i alla fall förutsättningar för en lyckad kväll, säger han.