21 jan 2016 10:44

21 jan 2016 10:45

Magplask

ROMAN LÄST: C. Lundh

Playground
Lars Kepler<
Albert Bonniers förlag

Pseudonymen Kepler har skrivit högoktanig spänning under några år och tyckte kanske att det var dags att ta ett (litterärt) steg till.

Men tyvärr blir det ett riktigt magplask den här gången!

Löjtnant Jasmin Pascal-Anderson blir skjuten under ett uppdrag i Kosovo vilket leder till hjärtstillestånd i fyrtio sekunder. Tillbaka i det jordiska får hon diagnosen krigspsykos eftersom hon med emfas pratar om livet på andra sidan som hon säger sig ha upplevt.

Senare, då hennes lille son måste opereras efter en olycka, och hans hjärta måste stannas under en kort tid, ser hon till att fixa hjärtstopp på sig själv ett tag. Allt för att hjälpa sonen tillbaka till livet från dödsriket.

Sjukt ospännande blir det när löjtnanten far omkring i sin efter-döden-upplevelse. Närmast pinsamt.

Kära författare, återkom snart med mer Joona Linna.

I levande livet, tack!

Pseudonymen Kepler har skrivit högoktanig spänning under några år och tyckte kanske att det var dags att ta ett (litterärt) steg till.

Men tyvärr blir det ett riktigt magplask den här gången!

Löjtnant Jasmin Pascal-Anderson blir skjuten under ett uppdrag i Kosovo vilket leder till hjärtstillestånd i fyrtio sekunder. Tillbaka i det jordiska får hon diagnosen krigspsykos eftersom hon med emfas pratar om livet på andra sidan som hon säger sig ha upplevt.

Senare, då hennes lille son måste opereras efter en olycka, och hans hjärta måste stannas under en kort tid, ser hon till att fixa hjärtstopp på sig själv ett tag. Allt för att hjälpa sonen tillbaka till livet från dödsriket.

Sjukt ospännande blir det när löjtnanten far omkring i sin efter-döden-upplevelse. Närmast pinsamt.

Kära författare, återkom snart med mer Joona Linna.

I levande livet, tack!