02 dec 2015 21:00

17 mar 2016 10:32

Olivers oväntade drag – startade nytt pojkband

MUSIK

En solokarriär kändes avlägsen när Idol-hysterin lagt sig.
Oliver Knutsson från Töreboda ville ha draghjälp – och hittade fyra likasinnade.
På den vägen bildades pojkbandet Apollo 5.

19-årige Oliver Knutsson charmade både juryn och tittarna när han sökte till förra årets Idol. Någon plats bland de tolv främsta – och deltagande i fredagsfinalerna – blev det dock inte.

Det stora genombrottet har låtit vänta på sig – men nu kan något stort vara på gång. Tillsammans med Hampus Ewel från Örebro och Alingsåsbon Nicholai von Benzon, som också sökte till Idol 2014, fick de idén om att dra i gång ett band.

– Men vi kände att vi behövde vara fler än tre. Vi såg ett Youtube-klipp på Niklas Carson Mattsson och hörde senare av oss till honom. Även hans kompis Herman Silow från Stockholm ville haka på, säger Oliver.

Nysläppt singel

Sedan knappt ett år tillbaka har de spelat och skrivit egen musik. I somras uppträdde Apollo 5 på Rix FM-turnén vid åtta tillfällen och under hösten skrev de kontrakt med skivbolaget Warner Music. Samarbetet ledde till singeln ”Famous”, som släpptes den 20 november.

– På releasefesten var det riktigt kul att sjunga låten inför publik för första gången. Vi har ytterligare tre klara låtar som är bra, men som fortfarande inte är officiella. Tanken är att vi ska släppa en EP-skiva inom kort.

Oliver Knutsson trivs onekligen med tillvaron just nu och ångrar inte en sekund att han var med och startade ett pojkband.

”Som The Beatles”

– Efter Idol kände jag att det kanske är bättre att spela tillsammans med andra. På något sätt känns det enklare än att stå ensam på scenen. Nu är vi fem personer som stöttar varandra hela tiden.

– Till skillnad från de flesta andra pojkband sjunger och spelar vi samtidigt. Vi är lite som The Beatles i det avseendet. För min del blir det mycket gitarr, men också en del piano och ukulele.

I och med lanseringen av ”Famous” tickar allt fler spelningar in. På fredag uppträder bandet i TV4:s ”Vardagspuls” och därefter är Apollo 5 med i Stockholms lokalradio samt på välgörenhetsgalan #Wearone på Friends Arena.

– Jag vet att vi är uppbokade de två kommande veckorna. Det är verkligen fullt upp nu, men det går inte att klaga, säger Oliver Knutsson.

19-årige Oliver Knutsson charmade både juryn och tittarna när han sökte till förra årets Idol. Någon plats bland de tolv främsta – och deltagande i fredagsfinalerna – blev det dock inte.

Det stora genombrottet har låtit vänta på sig – men nu kan något stort vara på gång. Tillsammans med Hampus Ewel från Örebro och Alingsåsbon Nicholai von Benzon, som också sökte till Idol 2014, fick de idén om att dra i gång ett band.

– Men vi kände att vi behövde vara fler än tre. Vi såg ett Youtube-klipp på Niklas Carson Mattsson och hörde senare av oss till honom. Även hans kompis Herman Silow från Stockholm ville haka på, säger Oliver.

Nysläppt singel

Sedan knappt ett år tillbaka har de spelat och skrivit egen musik. I somras uppträdde Apollo 5 på Rix FM-turnén vid åtta tillfällen och under hösten skrev de kontrakt med skivbolaget Warner Music. Samarbetet ledde till singeln ”Famous”, som släpptes den 20 november.

– På releasefesten var det riktigt kul att sjunga låten inför publik för första gången. Vi har ytterligare tre klara låtar som är bra, men som fortfarande inte är officiella. Tanken är att vi ska släppa en EP-skiva inom kort.

Oliver Knutsson trivs onekligen med tillvaron just nu och ångrar inte en sekund att han var med och startade ett pojkband.

”Som The Beatles”

– Efter Idol kände jag att det kanske är bättre att spela tillsammans med andra. På något sätt känns det enklare än att stå ensam på scenen. Nu är vi fem personer som stöttar varandra hela tiden.

– Till skillnad från de flesta andra pojkband sjunger och spelar vi samtidigt. Vi är lite som The Beatles i det avseendet. För min del blir det mycket gitarr, men också en del piano och ukulele.

I och med lanseringen av ”Famous” tickar allt fler spelningar in. På fredag uppträder bandet i TV4:s ”Vardagspuls” och därefter är Apollo 5 med i Stockholms lokalradio samt på välgörenhetsgalan #Wearone på Friends Arena.

– Jag vet att vi är uppbokade de två kommande veckorna. Det är verkligen fullt upp nu, men det går inte att klaga, säger Oliver Knutsson.