30 nov 2015 10:11

17 mar 2016 10:33

Sjätte gången gillt för Linda Bengtzing

NÖJE

(UPPDATERAD) Ett helt uppbåd av återvändare tävlar i nästa års Melodifestival.
Bland veteranerna finns Linda Bengtzing – som deltar för sjätte gången.

Under de senaste veckorna har rykten gjort gällande att Linda Bengtzing åter ger sig in i Melodifestivalen. När samtliga artister presenterades på måndagen visade det sig att Gullspångssångerskan, som numera är bosatt i Tyresö, fanns bland de uttagna.

Bengtzing uppträder i den fjärde och sista deltävlingen i Gävle. Låten ”Killer girl” är skriven av Mathias Kallenberger, Andreas Berlin, Dag Öhrlund och Linda Bengtzing. Samtliga låtskrivare debuterar i Melodifestivalen. Däremot har Mathias Kallenberger och Andreas Berlin skrivit låtar till Lettland och Moldavien i Eurovision 2013.

Debuterade 2005

41-åriga Bengtzing har deltagit i Melodifestivalen vid fem tidigare tillfällen. Debuten skedde 2005 med låten ”Alla flickor”, som slutade på nionde plats i finalen. Hon har även framfört ”Jag ljuger så bra”, ”Hur svårt kan det va”, ”E det fel på mej” och ”Ta mig”.

Låtskrivarna Thomas G:son och Calle Kindbom från Skövde har som brukligt fått med bidrag till nästa års tävling. G:son är upphovsmannen till ”Rollercoaster” som sjungs av Dolly Style. Kindbom har i sin tur skrivit After Darks låt ”Kom ut som en stjärna”.

Andra färgstarka artister som deltar är Martin Stenmarck, Robin Stjernberg, Ace Wilder, Molly Zandén, Pernilla Andersson, David Lindgren samt Samir & Viktor. Även Tommy Nilsson, Uno Svenningsson och Patrik Isaksson återvänder till tävlingen och ska tillsammans sjunga ”Håll mitt hjärta hårt”.

Totalt finns 28 artister/band med i Melodifestivalen och finalen avgörs i Friends Arena i Stockholm den 12 mars.

MT har sökt Linda Bengtzing.

Under de senaste veckorna har rykten gjort gällande att Linda Bengtzing åter ger sig in i Melodifestivalen. När samtliga artister presenterades på måndagen visade det sig att Gullspångssångerskan, som numera är bosatt i Tyresö, fanns bland de uttagna.

Bengtzing uppträder i den fjärde och sista deltävlingen i Gävle. Låten ”Killer girl” är skriven av Mathias Kallenberger, Andreas Berlin, Dag Öhrlund och Linda Bengtzing. Samtliga låtskrivare debuterar i Melodifestivalen. Däremot har Mathias Kallenberger och Andreas Berlin skrivit låtar till Lettland och Moldavien i Eurovision 2013.

Debuterade 2005

41-åriga Bengtzing har deltagit i Melodifestivalen vid fem tidigare tillfällen. Debuten skedde 2005 med låten ”Alla flickor”, som slutade på nionde plats i finalen. Hon har även framfört ”Jag ljuger så bra”, ”Hur svårt kan det va”, ”E det fel på mej” och ”Ta mig”.

Låtskrivarna Thomas G:son och Calle Kindbom från Skövde har som brukligt fått med bidrag till nästa års tävling. G:son är upphovsmannen till ”Rollercoaster” som sjungs av Dolly Style. Kindbom har i sin tur skrivit After Darks låt ”Kom ut som en stjärna”.

Andra färgstarka artister som deltar är Martin Stenmarck, Robin Stjernberg, Ace Wilder, Molly Zandén, Pernilla Andersson, David Lindgren samt Samir & Viktor. Även Tommy Nilsson, Uno Svenningsson och Patrik Isaksson återvänder till tävlingen och ska tillsammans sjunga ”Håll mitt hjärta hårt”.

Totalt finns 28 artister/band med i Melodifestivalen och finalen avgörs i Friends Arena i Stockholm den 12 mars.

MT har sökt Linda Bengtzing.

  • Freddy Berg