27 nov 2015 06:00

27 nov 2015 06:00

Doktor Glas med Flinck

TEATER

Thorsten Flinck har gjort en egen tolkning av Hjalmar Söderbergs kriminaldrama ”Doktor Glas”. Torsdagen den 3 december gästar han Mariestads teater med sin enaktare.

Dramat utspelar sig en het sommar i början på 1900-talet och handlar om Tyko Gabriel Glas, allmänpraktiserande läkare på Östermalm i Stockholm. Den ena dagen är den andra lik, men så en dag träffar han en kvinna och blir förblindad av hennes skönhet. Bekantskapen får ödesdigra följder.

Thorsten Flinck har gjort en egen tolkning av Hjalmar Söderbergs kriminaldrama ”Doktor Glas”. Torsdagen den 3 december gästar han Mariestads teater med sin enaktare.

Dramat utspelar sig en het sommar i början på 1900-talet och handlar om Tyko Gabriel Glas, allmänpraktiserande läkare på Östermalm i Stockholm. Den ena dagen är den andra lik, men så en dag träffar han en kvinna och blir förblindad av hennes skönhet. Bekantskapen får ödesdigra följder.