26 nov 2015 06:00

17 mar 2016 10:33

Showartisten Linn i värmländsk julshow

NÖJE

Hon regisserar, producerar och ska själv stå på scenen.
Linn Gustafsson från Mariestad håller i alla trådar när julshowen ”De 3 ovise männen” spelas på Dömle herrgård.

Show- och musikalartisten Linn Gustafsson, 26, har knappt haft en lugn stund de senaste månaderna.

I augusti föddes idén om att göra en humoristisk och underhållande show på Dömle herrgård i Forshaga kommun. Tillsammans med William Kjälled och Carin Stolpe ska Linn sjunga och dansa inför betalande publik. Förberedelserna har varit många och långa, men nu sitter samtliga pusselbitar på sin plats.

– Jag fick uppdraget att regissera och producera ”De 3 ovise männen”. Julshowen handlar om tre Stureplanskillar som tar sig till Värmland eftersom de hört att den dyraste champagnen finns där. De vill vara först med att vaska den helt enkelt. Under resans gång utspelar sig olika medleyn, säger hon.

Premiär på fredag

Genrepet sker på torsdag och sedan väntar premiär på fredag. Showen – som eventföretaget Upplevelsemäklarna ligger bakom – kommer att spelas varenda helg fram till jul. Vid två tillfällen saknas dock Linn på scenen.

– Jag ska göra andra julshower i Norrköping och på Gotland. Det är väldigt mycket som händer just nu och tyvärr krockar en del jobb. Å andra sidan gillar jag att jobba under stress och press.

Linn Gustafsson flyttade från Mariestad 2008 för att gå yrkesutbildningen Performing Arts School i Göteborg. Tre år senare jobbade hon som showartist på Rhodos och senare i Piteå.

Varierande uppdrag

Sedan knappt ett år tillbaka bor Linn i Karlstad och i somras agerade hon troll i en barnföreställning i Mariebergsskogen i Karlstad.

– Jobben är väldigt varierande och man får ta de som erbjuds. Jag jobbar även som instruktör på ett gym och med en del andra event.

– Det känns lite läskigt inför nästa år eftersom jag inte har någonting klart. Men tanken är att samarbetet med Upplevelsemäklarna ska fortsätta och de vill satsa på fler shower i framtiden, säger Linn Gustafsson.

Show- och musikalartisten Linn Gustafsson, 26, har knappt haft en lugn stund de senaste månaderna.

I augusti föddes idén om att göra en humoristisk och underhållande show på Dömle herrgård i Forshaga kommun. Tillsammans med William Kjälled och Carin Stolpe ska Linn sjunga och dansa inför betalande publik. Förberedelserna har varit många och långa, men nu sitter samtliga pusselbitar på sin plats.

– Jag fick uppdraget att regissera och producera ”De 3 ovise männen”. Julshowen handlar om tre Stureplanskillar som tar sig till Värmland eftersom de hört att den dyraste champagnen finns där. De vill vara först med att vaska den helt enkelt. Under resans gång utspelar sig olika medleyn, säger hon.

Premiär på fredag

Genrepet sker på torsdag och sedan väntar premiär på fredag. Showen – som eventföretaget Upplevelsemäklarna ligger bakom – kommer att spelas varenda helg fram till jul. Vid två tillfällen saknas dock Linn på scenen.

– Jag ska göra andra julshower i Norrköping och på Gotland. Det är väldigt mycket som händer just nu och tyvärr krockar en del jobb. Å andra sidan gillar jag att jobba under stress och press.

Linn Gustafsson flyttade från Mariestad 2008 för att gå yrkesutbildningen Performing Arts School i Göteborg. Tre år senare jobbade hon som showartist på Rhodos och senare i Piteå.

Varierande uppdrag

Sedan knappt ett år tillbaka bor Linn i Karlstad och i somras agerade hon troll i en barnföreställning i Mariebergsskogen i Karlstad.

– Jobben är väldigt varierande och man får ta de som erbjuds. Jag jobbar även som instruktör på ett gym och med en del andra event.

– Det känns lite läskigt inför nästa år eftersom jag inte har någonting klart. Men tanken är att samarbetet med Upplevelsemäklarna ska fortsätta och de vill satsa på fler shower i framtiden, säger Linn Gustafsson.