19 nov 2015 06:00

17 mar 2016 10:32

Drogfri konsert för rockälskarna

KONSERT

Rockmusiken står sig stark i Mariestad – vilket märks under fredagens konsert på Elvärket.
Då kliver banden Sisinvia, Still no Saint och Not Even Imposters upp på scenen.

Det kryllar av lokala band i norra Skaraborg. De flesta tillbringar dock all sin tid i replokalen och får sällan chansen att spela inför publik. Föreningen för ungdom och kultur, ABF och Medborgarskolan, som håller i fredagens rockkonsert, vill därför ge dem möjligheten att visa upp sig.

– De mindre banden måste också få chansen att möta en publik och därför är detta arrangemang perfekt ur den synvinkeln. Publiken kan vänta sig en trevlig tillställning med väldigt bra musik, säger Fredrik Björk, föreståndare på Elvärket.

Från början var det tänkt att fyra rockband skulle uppträda, men tidigare i veckan tvingades Lost in Crown ställa in eftersom deras trummis skadat sig. På onsdagen hade ingen ersättare hittats.

– Jag vet att arrangören jagar för fullt. Det hade varit bra med fyra band, men det fungerar lika bra med tre. I så fall finns det chans att de får spela lite längre.

Sisinvia från Mariestad får under kvällen sällskap av Still no Saint, med bandmedlemmar från Mariestad och Töreboda. Gullspång- och Hovabandet Not Even Imposters ska också underhålla publiken.

Blåsa i alkomätare

– Det är ett drogfritt arrangemang och samtliga kommer att få blåsa i en alkometer vid entrén. När en liknande konsert hölls i våras kom drygt 100 personer och vi hoppas att det blir minst lika många den här gången.

Han berättar att det finns tankar om att utöka musikverksamheten på Elvärket och det ska bli fler konsertmöjligheter i framtiden. Det kan också bli aktuellt att locka band från andra närliggande kommuner.

– ABF och Medborgarskolan finns ju även på andra orter och samtal om gemensamma satsningar har påbörjats. Men i första hand vill vi prioritera de lokala banden. Det finns inget som säger att det måste vara rockband, utan det kan egentligen vara vad som helst, förklarar Fredrik Björk.

Det kryllar av lokala band i norra Skaraborg. De flesta tillbringar dock all sin tid i replokalen och får sällan chansen att spela inför publik. Föreningen för ungdom och kultur, ABF och Medborgarskolan, som håller i fredagens rockkonsert, vill därför ge dem möjligheten att visa upp sig.

– De mindre banden måste också få chansen att möta en publik och därför är detta arrangemang perfekt ur den synvinkeln. Publiken kan vänta sig en trevlig tillställning med väldigt bra musik, säger Fredrik Björk, föreståndare på Elvärket.

Från början var det tänkt att fyra rockband skulle uppträda, men tidigare i veckan tvingades Lost in Crown ställa in eftersom deras trummis skadat sig. På onsdagen hade ingen ersättare hittats.

– Jag vet att arrangören jagar för fullt. Det hade varit bra med fyra band, men det fungerar lika bra med tre. I så fall finns det chans att de får spela lite längre.

Sisinvia från Mariestad får under kvällen sällskap av Still no Saint, med bandmedlemmar från Mariestad och Töreboda. Gullspång- och Hovabandet Not Even Imposters ska också underhålla publiken.

Blåsa i alkomätare

– Det är ett drogfritt arrangemang och samtliga kommer att få blåsa i en alkometer vid entrén. När en liknande konsert hölls i våras kom drygt 100 personer och vi hoppas att det blir minst lika många den här gången.

Han berättar att det finns tankar om att utöka musikverksamheten på Elvärket och det ska bli fler konsertmöjligheter i framtiden. Det kan också bli aktuellt att locka band från andra närliggande kommuner.

– ABF och Medborgarskolan finns ju även på andra orter och samtal om gemensamma satsningar har påbörjats. Men i första hand vill vi prioritera de lokala banden. Det finns inget som säger att det måste vara rockband, utan det kan egentligen vara vad som helst, förklarar Fredrik Björk.