04 nov 2015 16:35

05 nov 2015 07:08

Amaranthes sångare fick sin dröm uppfylld

Joakim Lundberg, uppvuxen i Mariestad och sångare i metalbandet Amaranthe, har spelat in musikvideon till ”True” i bland annat Katrinhallen.

– Jag är ganska duktig, men konditionen är fruktansvärd. Det tog ungefär tre timmar att spela in scenerna i Katrinhallen och jag höll på att dö. Dessutom har jag köldastma, vilket knappast är till min fördel. Jag försöker hålla igång med Frölunda Oldboys emellanåt, men kommer sällan till skott.

Varför ville du spela in delar av videon i Katrinhallen?

– Jag spelade ju i Mariestad Bois som ung och är fortfarande en hockeytok. Jag har god kontakt med materialförvaltaren Mattias Pehrson och han fixade redan i fjol en personlig Bois-tröja åt mig. Våra musikvideor brukar ha mellan fem och tio miljoner visningar på Youtube, så det känns kul att ge någonting tillbaka till sin gamla hemstad och hockeyklubb.

Hur bra koll har du på A-lagets framfart?

– Jo, men jag försöker hänga med. När Bois mötte Skövde var jag på plats och sjöng nationalsången före nedsläpp. Sedan fick klubben ha världspremiär för ”True” när den visades på storbildskärmen.

Vad handlar låten om”?

– Det är en låt med ett starkt budskap; om att följa sina drömmar. Den unga killen i videon föreställer mig som ung och i slutet är även min dotter med i ett klipp. Så den är väldigt personlig. Tidigare har jag alltid velat blanda in hockeyn i videorna, men de har alltid blivit actionfyllda i slutändan.

Vad händer annars?

– Amaranthe är på USA-turné fram till början av december och det är Smash into pieces-sångaren Chris Adam Hedman Sörbye som ersätter mig. Själv är jag halvt pappaledig och får sköta allt pappersarbete för bandets räkning. Jag kliver inte in igen förrän till sommaren, men redan till våren kommer jag börja skriva låtar till vårt kommande album som släpps om ungefär ett år.

Freddy Berg

– Jag är ganska duktig, men konditionen är fruktansvärd. Det tog ungefär tre timmar att spela in scenerna i Katrinhallen och jag höll på att dö. Dessutom har jag köldastma, vilket knappast är till min fördel. Jag försöker hålla igång med Frölunda Oldboys emellanåt, men kommer sällan till skott.

Varför ville du spela in delar av videon i Katrinhallen?

– Jag spelade ju i Mariestad Bois som ung och är fortfarande en hockeytok. Jag har god kontakt med materialförvaltaren Mattias Pehrson och han fixade redan i fjol en personlig Bois-tröja åt mig. Våra musikvideor brukar ha mellan fem och tio miljoner visningar på Youtube, så det känns kul att ge någonting tillbaka till sin gamla hemstad och hockeyklubb.

Hur bra koll har du på A-lagets framfart?

– Jo, men jag försöker hänga med. När Bois mötte Skövde var jag på plats och sjöng nationalsången före nedsläpp. Sedan fick klubben ha världspremiär för ”True” när den visades på storbildskärmen.

Vad handlar låten om”?

– Det är en låt med ett starkt budskap; om att följa sina drömmar. Den unga killen i videon föreställer mig som ung och i slutet är även min dotter med i ett klipp. Så den är väldigt personlig. Tidigare har jag alltid velat blanda in hockeyn i videorna, men de har alltid blivit actionfyllda i slutändan.

Vad händer annars?

– Amaranthe är på USA-turné fram till början av december och det är Smash into pieces-sångaren Chris Adam Hedman Sörbye som ersätter mig. Själv är jag halvt pappaledig och får sköta allt pappersarbete för bandets räkning. Jag kliver inte in igen förrän till sommaren, men redan till våren kommer jag börja skriva låtar till vårt kommande album som släpps om ungefär ett år.

Freddy Berg