29 okt 2015 06:00

17 mar 2016 10:34

Hårdrocksbandet får chansen på Elvärket

MUSIK

En demoskiva och en singel finns på meritlistan. I november ska Still no Saint sätta avtryck i Mariestad.
– Det blir häftigt att möta en publik för första gången, säger sångaren Eric Lindström.

Det är trångt, varmt och högljutt i replokalen. Dånet som uppstår när hårdrocksbandet Still no Saint börjar spela i en av fastigheterna på Västerängsvägen i Mariestad hörs på långt avstånd. Det är ett ”jävla ös”, som Eric Lindström själv hade sagt.

– Vi vill ha ett förbaskat bra drag i låtarna, och det är något vi har strävat efter sedan bandet bildades för två år sedan. Att lyssna på vår musik ska kännas i hela kroppen, förklarar Eric.

Tillsammans med gitarristen Micael Tropp, trummisen Rikard Eckerman och basisten Henric Johansson vill Eric skriva ett nytt stycke musikhistoria i Mariestad. Hårdrocken står i centrum, men här finns också starka vibbar av punk.

Skrotade låtar

– Jag har spelat i olika punkkonstellationer tidigare och det är svårt att släppa det helt. Vi har förnyat vår musik på sistone och då har punken en allt tydligare roll i låtarna. I början gjorde vi mängder av låtar som vi senare kom på var dåliga, så det var bara att skrota materialet, säger Eric.

Trots att Still no Saint funnits sedan 2013 är det inte många som känner till deras repertoar. En demoskiva med fyra låtar har producerats och nyligen släppte bandet en singel med låtarna ”Radioactive” och ”Who am I”. Singeln spelades in i Swedenmix studio i Töreboda i samarbete med Berndt Baumgartner.

Musikkväll på Elvärket

Någon större publik har de inte lockat till sig – av den enkla anledningen att de aldrig stått på en scen tillsammans. Det blir ändring på det den 20 november då de och tre andra lokala band spelar på Elvärket.

– Det spelar ingen roll om inte alla ackorden sitter. Huvudsaken är att vi ska ha kul, och att spela inför publik är något vi har längtat efter. Förhoppningsvis är det bara början, säger Rikard Eckerman.

Still no Saints stora dröm är att få kliva upp på fler scener under 2016. Då finns även chans att fler låtar spelas in.

– Album är för tidigt att prata om, men ytterligare en singel kan bli aktuell, säger Eric Lindström.

Det är trångt, varmt och högljutt i replokalen. Dånet som uppstår när hårdrocksbandet Still no Saint börjar spela i en av fastigheterna på Västerängsvägen i Mariestad hörs på långt avstånd. Det är ett ”jävla ös”, som Eric Lindström själv hade sagt.

– Vi vill ha ett förbaskat bra drag i låtarna, och det är något vi har strävat efter sedan bandet bildades för två år sedan. Att lyssna på vår musik ska kännas i hela kroppen, förklarar Eric.

Tillsammans med gitarristen Micael Tropp, trummisen Rikard Eckerman och basisten Henric Johansson vill Eric skriva ett nytt stycke musikhistoria i Mariestad. Hårdrocken står i centrum, men här finns också starka vibbar av punk.

Skrotade låtar

– Jag har spelat i olika punkkonstellationer tidigare och det är svårt att släppa det helt. Vi har förnyat vår musik på sistone och då har punken en allt tydligare roll i låtarna. I början gjorde vi mängder av låtar som vi senare kom på var dåliga, så det var bara att skrota materialet, säger Eric.

Trots att Still no Saint funnits sedan 2013 är det inte många som känner till deras repertoar. En demoskiva med fyra låtar har producerats och nyligen släppte bandet en singel med låtarna ”Radioactive” och ”Who am I”. Singeln spelades in i Swedenmix studio i Töreboda i samarbete med Berndt Baumgartner.

Musikkväll på Elvärket

Någon större publik har de inte lockat till sig – av den enkla anledningen att de aldrig stått på en scen tillsammans. Det blir ändring på det den 20 november då de och tre andra lokala band spelar på Elvärket.

– Det spelar ingen roll om inte alla ackorden sitter. Huvudsaken är att vi ska ha kul, och att spela inför publik är något vi har längtat efter. Förhoppningsvis är det bara början, säger Rikard Eckerman.

Still no Saints stora dröm är att få kliva upp på fler scener under 2016. Då finns även chans att fler låtar spelas in.

– Album är för tidigt att prata om, men ytterligare en singel kan bli aktuell, säger Eric Lindström.