23 okt 2015 06:00

23 okt 2015 06:00

Pyssel och spänning på lovet

Räddning för rastlösa barn

Lugn, alla panikslagna barn och ungdomar – ni behöver inte vara sysslolösa nästa vecka: Det finns saker att göra på höstlovet.

Stadsbiblioteket i Mariestad brukar vara pålitliga när det gäller att hitta på aktiviteter för unga, när skolorna tar lov. De rivstartar med spökpromenad i källaren redan i kväll, fredag. Intresset var så stort att alla 50 biljetterna tog slut redan i måndags.

Två eftermiddagar – tisdag för nybörjare och onsdag för dem som hållit på ett tag – får de något äldre barnen chansen att lära sig teckna. Det är Mariestadsungdomarna Anna Östling, 17 och Elin Wennlund, 18 som håller i den aktiviteten.

Barnteater blir det också; på torsdag, när Pygméteatern gästar biblioteket med föreställningen ”En häxas dagbok”. Den vänder sig till barn mellan fyra och tio år och ger en ny vinkel på Hans och Greta, nämligen häxans version. Det är en saga om rädsla, skrock, kärlek, vänskap och mod.

Under lovet kommer det dessutom att finnas en tipspromenad på barn- och ungdomsavdelningen. Temat: Böcker.

Panncentralens galleri i Johannesbergsparken ordnar också aktiviteter kommande vecka. Tisdag till torsdag har barn mellan sex och tolv år möjlighet att hälsa på i galleriets skapar- och pysselverkstad. Där kan man garanterat få sina eventuella kreativa behov tillfredsställda. Dessutom blir det sårsminkning inför halloween samt sagostunder.

Stadsbiblioteket i Mariestad brukar vara pålitliga när det gäller att hitta på aktiviteter för unga, när skolorna tar lov. De rivstartar med spökpromenad i källaren redan i kväll, fredag. Intresset var så stort att alla 50 biljetterna tog slut redan i måndags.

Två eftermiddagar – tisdag för nybörjare och onsdag för dem som hållit på ett tag – får de något äldre barnen chansen att lära sig teckna. Det är Mariestadsungdomarna Anna Östling, 17 och Elin Wennlund, 18 som håller i den aktiviteten.

Barnteater blir det också; på torsdag, när Pygméteatern gästar biblioteket med föreställningen ”En häxas dagbok”. Den vänder sig till barn mellan fyra och tio år och ger en ny vinkel på Hans och Greta, nämligen häxans version. Det är en saga om rädsla, skrock, kärlek, vänskap och mod.

Under lovet kommer det dessutom att finnas en tipspromenad på barn- och ungdomsavdelningen. Temat: Böcker.

Panncentralens galleri i Johannesbergsparken ordnar också aktiviteter kommande vecka. Tisdag till torsdag har barn mellan sex och tolv år möjlighet att hälsa på i galleriets skapar- och pysselverkstad. Där kan man garanterat få sina eventuella kreativa behov tillfredsställda. Dessutom blir det sårsminkning inför halloween samt sagostunder.