16 sep 2015 20:30

17 mar 2016 10:35

Showdrottningen fick en gyllene chans

NÖJE

Spela en hitlåt och Malin Eliason får ett lyckorus i hela kroppen.
Passande nog har hon fått en huvudroll i ”Golden hits” i Stockholm.
– Jag är överlycklig över att ha fått chansen, säger showdrottningen från Mariestad.

Det fanns aldrig några tvivel om vad Malin Eliason skulle göra som vuxen. Redan som sexåring ställde hon upp i TV4:s ”Småstjärnorna” och mimade till en Carola-låt. Malin medverkade i unga år även i olika sångtävlingar på torget i Mariestad.

Sisådär 20 år senare pekar karriären spikrakt uppåt. Hon har gått utbildningar till musikartist och dansare och börjar bli ett aktat namn inom underhållningsbranschen.

Senast i raden av toppjobb är anställningen på Wallmans salonger i Stockholm där hon medverkar i nya showen ”Golden hits”. Fyra kvällar i veckan står Malin och nio andra artister på scenen och bjuder gästerna på en flera timmar lång musikkavalkad.

”Fantastiskt drag”

– Vi sjunger och dansar till allt från Tomas Ledin till Kiss. Tanken är att publiken ska känna igen låtarna och ha möjlighet att sjunga med. Det är ett fantastiskt drag varenda gång och varje kväll är det mellan 300 och 350 personer i publiken, säger hon.

Malin flyttade från Mariestad 2008 och har nu bosatt sig i Stockholm. Tidigare har hon bland annat jobbat som artist för nöjesproduktionsbolaget 2Entertain och på Daftö Resort i Strömstad. Anställningen på en av Stockholms populäraste krogar slår dock allt.

VM-meriter

– Det är verkligen ett steg i rätt riktning. Jag älskar att jobba inom showbranschen och tillsammans med andra människor. Jag har inga funderingar på att satsa på en solokarriär, utan ser snarare fördelar med att stå mer i bakgrunden. Exempelvis är det fantastiskt roligt att köra bakom andra artister.

Att Malin Eliason är en strålande dansare vet många. I tonåren tävlade hon framgångsrikt i rock'n'roll tillsammans med Fredrik Johansson. Duon fick bland annat chansen att delta i VM.

Gillar kombinationen

– Dansen är fortfarande något som jag värdesätter högt och är något jag inte skulle klara mig utan. Därför känns det kanon att jag på ”Golden hits” kan kombinera dansen med sången.

Showen hade premiär den 4 september och pågår fram till juni 2016.

Det fanns aldrig några tvivel om vad Malin Eliason skulle göra som vuxen. Redan som sexåring ställde hon upp i TV4:s ”Småstjärnorna” och mimade till en Carola-låt. Malin medverkade i unga år även i olika sångtävlingar på torget i Mariestad.

Sisådär 20 år senare pekar karriären spikrakt uppåt. Hon har gått utbildningar till musikartist och dansare och börjar bli ett aktat namn inom underhållningsbranschen.

Senast i raden av toppjobb är anställningen på Wallmans salonger i Stockholm där hon medverkar i nya showen ”Golden hits”. Fyra kvällar i veckan står Malin och nio andra artister på scenen och bjuder gästerna på en flera timmar lång musikkavalkad.

”Fantastiskt drag”

– Vi sjunger och dansar till allt från Tomas Ledin till Kiss. Tanken är att publiken ska känna igen låtarna och ha möjlighet att sjunga med. Det är ett fantastiskt drag varenda gång och varje kväll är det mellan 300 och 350 personer i publiken, säger hon.

Malin flyttade från Mariestad 2008 och har nu bosatt sig i Stockholm. Tidigare har hon bland annat jobbat som artist för nöjesproduktionsbolaget 2Entertain och på Daftö Resort i Strömstad. Anställningen på en av Stockholms populäraste krogar slår dock allt.

VM-meriter

– Det är verkligen ett steg i rätt riktning. Jag älskar att jobba inom showbranschen och tillsammans med andra människor. Jag har inga funderingar på att satsa på en solokarriär, utan ser snarare fördelar med att stå mer i bakgrunden. Exempelvis är det fantastiskt roligt att köra bakom andra artister.

Att Malin Eliason är en strålande dansare vet många. I tonåren tävlade hon framgångsrikt i rock'n'roll tillsammans med Fredrik Johansson. Duon fick bland annat chansen att delta i VM.

Gillar kombinationen

– Dansen är fortfarande något som jag värdesätter högt och är något jag inte skulle klara mig utan. Därför känns det kanon att jag på ”Golden hits” kan kombinera dansen med sången.

Showen hade premiär den 4 september och pågår fram till juni 2016.