11 sep 2015 06:00

11 sep 2015 06:00

Bildligt tal på litterär afton

Författarkollegor samarbetar

Hon skriver poesi. Han gör fotoreportage. Nu förenas de båda för en kväll.

Iréne Skoog och Jan Fleischmann är båda medlemmar i Mariestads författarnätverk. Nätverket brukar göra saker i grupp. Nu testar de att framträda två och två. Iréne och Jan är ett exempel på en sådan duo.

På onsdag kväll serverar de programmet ”Naturens överraskningar” på biblioteket. Det blir en mix av Jans fotografier och berättelser samt Irénes dikter. Det gemensamma temat är natur och äventyr, såväl nära som fjärran. Kanske finns det fler kopplingar än man kan tro?

– Det ska bli intressant och spännande, tycker Jan Fleischmann om evenemanget.

Men han avslöjar inte mycket om programmets innehåll. ”Överraskningar” är det som gäller.

Iréne Skoog och Jan Fleischmann är båda medlemmar i Mariestads författarnätverk. Nätverket brukar göra saker i grupp. Nu testar de att framträda två och två. Iréne och Jan är ett exempel på en sådan duo.

På onsdag kväll serverar de programmet ”Naturens överraskningar” på biblioteket. Det blir en mix av Jans fotografier och berättelser samt Irénes dikter. Det gemensamma temat är natur och äventyr, såväl nära som fjärran. Kanske finns det fler kopplingar än man kan tro?

– Det ska bli intressant och spännande, tycker Jan Fleischmann om evenemanget.

Men han avslöjar inte mycket om programmets innehåll. ”Överraskningar” är det som gäller.