10 sep 2015 06:00

17 mar 2016 10:38

Uppskattat band tillbaka på teatern

Birgitta Adamson, en av medlemmarna i ”The Long gone smiles Band”, ser fram emot lördagskvällens spelning på Mariestads teater.

Varför återvänder ni till Mariestad år efter år?

– Det beror mycket på att det är en så fin scen på teatern. Vi spelar i en historisk och intressant miljö och salongen slår det mesta. Det blir faktiskt nionde året i följd vi spelar på teatern och det är definitivt årets höjdpunkt för oss.

Countrymusiken är förstås det primära under kvällen. Hur är intresset för genren i Mariestad?

– Vi har haft en underbar publik varje år och alla är så gulliga. Jag talade nyligen med en dam som hade gått på alla våra föreställningar i Mariestad. Och jag kan lova att hon inte är ensam. Många har en lång relation till den gamla countrymusiken. Det är inte bara rytmer och toner, utan countryn berättar samtidigt en historia.

Vad kommer ni att bjuda på?

– Förutom våra egenproducerade låtar framför vi material ur Jimmie Rodgers och Hank Williams låtskatt. I mellanakterna berättar vi om countryns historia, vilket är uppskattade inslag.

Ni släpper er fjärde skiva i vinter. Hur går arbetet med den?

– Jättebra, men det har tagit ganska lång tid eftersom alla har fulltidsjobb vid sidan av musiken. Kraven från oss själva och lyssnarna blir dessutom högre för varje gång, så man vill att allt ska bli perfekt.

Under de tre senaste åren har ni vunnit klassen ”pure country” i country-SM i Sälen. Blir det fjärde raka segern i år?

– Nej, vi har bestämt oss för att inte delta. Tre raka vinster får räcka och det är dags att låta någon annan vinna (haha). Men det är möjligt att vi åker upp till Sälen ändå. Det är ett trevligt evenemang.

Varför återvänder ni till Mariestad år efter år?

– Det beror mycket på att det är en så fin scen på teatern. Vi spelar i en historisk och intressant miljö och salongen slår det mesta. Det blir faktiskt nionde året i följd vi spelar på teatern och det är definitivt årets höjdpunkt för oss.

Countrymusiken är förstås det primära under kvällen. Hur är intresset för genren i Mariestad?

– Vi har haft en underbar publik varje år och alla är så gulliga. Jag talade nyligen med en dam som hade gått på alla våra föreställningar i Mariestad. Och jag kan lova att hon inte är ensam. Många har en lång relation till den gamla countrymusiken. Det är inte bara rytmer och toner, utan countryn berättar samtidigt en historia.

Vad kommer ni att bjuda på?

– Förutom våra egenproducerade låtar framför vi material ur Jimmie Rodgers och Hank Williams låtskatt. I mellanakterna berättar vi om countryns historia, vilket är uppskattade inslag.

Ni släpper er fjärde skiva i vinter. Hur går arbetet med den?

– Jättebra, men det har tagit ganska lång tid eftersom alla har fulltidsjobb vid sidan av musiken. Kraven från oss själva och lyssnarna blir dessutom högre för varje gång, så man vill att allt ska bli perfekt.

Under de tre senaste åren har ni vunnit klassen ”pure country” i country-SM i Sälen. Blir det fjärde raka segern i år?

– Nej, vi har bestämt oss för att inte delta. Tre raka vinster får räcka och det är dags att låta någon annan vinna (haha). Men det är möjligt att vi åker upp till Sälen ändå. Det är ett trevligt evenemang.