09 sep 2015 20:00

17 mar 2016 10:38

Emmylie tänker besegra "omöjliga" hinderbanan

NÖJE

Emmylie Nordh från Mariestad är laddad inför sin medverkan i ”Ninja warrior”.

– En jäkligt svår hinderbana, men det är bara att kriga sig igenom den.

Hur det går för 29-åringen avslöjas i Kanal 5 nästa år.

Tusentals har försökt att besegra världens tuffaste hinderbana ”The Beast”. Bara fyra personer har lyckats, men fortfarande ingen svensk.

Att bli historisk är en morot om något när Emmylie Nordh åker till Stockholm för inspelningarna av tv-programmet ”Ninja warrior” i Kanal 5.

– Självklart blir det väldigt tufft, men jag ska försöka komma så långt det bara går. Mycket handlar om att ha god balans, greppstyrka och kroppskontroll, säger hon.

Allt började med att en kompis tipsade om programmet och manade Emmylie att åka till Karlstad. Där hölls en av uttagningarna i början av sommaren.

Emmylie kände att hon gjorde bra ifrån sig, både i fystestet och intervjun, och åkte hem till Mariestad med stora förhoppningar.

– Jag blev inte särskilt förvånad när jag väl blev antagen. Med tanke på att jag har en lång bakgrund inom judo kunde jag dra nytta av det. Jag har rätt bra koll på min kropp.

”Gillar utmaningen”

Emmylie Nordh har emellanåt förekommit i tidningens sportspalter, med tanke på att hon erövrat sju medaljer på Europacupen och ett flertal SM-guld. Matchen mot ”The Beast” blir dock karriärens tuffaste.

– Det är jag väl medveten om, men jag gillar utmaningen. I helgen var jag och flera andra deltagare i Vallentuna och tränade på en liknande hinderbana. Då fick man verkligen en försmak om vad som väntar.

Kvaltävlingarna avgörs vid Karlbergs slott i Stockholm under två dagar. Emmylie kliver in i handlingarna på torsdagen och hoppas avancera till helgens semifinal och final. Totalt är 150 deltagare med i tävlingen där majoriteten är män.

Tidiga pass

– Jag har tränat hårt de senaste veckorna. Jag är på gymmet klockan 05.00 varje morgon och tränar mestadels crossfit och styrketräning. Jag känner mig redo för tävlingen, säger Emmylie.

”Ninja warrior” har varit ett populärt tv-program i USA i många år, men originalet är från Japan där tävlingen går under namnet ”Sasuke”. Fenomenet nådde Sverige nyligen och årets säsong är den andra i ordningen.

Ännu har inte programmet tablålagts, men enligt Kanal 5 är sändningsstarten av ”Ninja warrior” tänkt till början av 2016.

Tusentals har försökt att besegra världens tuffaste hinderbana ”The Beast”. Bara fyra personer har lyckats, men fortfarande ingen svensk.

Att bli historisk är en morot om något när Emmylie Nordh åker till Stockholm för inspelningarna av tv-programmet ”Ninja warrior” i Kanal 5.

– Självklart blir det väldigt tufft, men jag ska försöka komma så långt det bara går. Mycket handlar om att ha god balans, greppstyrka och kroppskontroll, säger hon.

Allt började med att en kompis tipsade om programmet och manade Emmylie att åka till Karlstad. Där hölls en av uttagningarna i början av sommaren.

Emmylie kände att hon gjorde bra ifrån sig, både i fystestet och intervjun, och åkte hem till Mariestad med stora förhoppningar.

– Jag blev inte särskilt förvånad när jag väl blev antagen. Med tanke på att jag har en lång bakgrund inom judo kunde jag dra nytta av det. Jag har rätt bra koll på min kropp.

”Gillar utmaningen”

Emmylie Nordh har emellanåt förekommit i tidningens sportspalter, med tanke på att hon erövrat sju medaljer på Europacupen och ett flertal SM-guld. Matchen mot ”The Beast” blir dock karriärens tuffaste.

– Det är jag väl medveten om, men jag gillar utmaningen. I helgen var jag och flera andra deltagare i Vallentuna och tränade på en liknande hinderbana. Då fick man verkligen en försmak om vad som väntar.

Kvaltävlingarna avgörs vid Karlbergs slott i Stockholm under två dagar. Emmylie kliver in i handlingarna på torsdagen och hoppas avancera till helgens semifinal och final. Totalt är 150 deltagare med i tävlingen där majoriteten är män.

Tidiga pass

– Jag har tränat hårt de senaste veckorna. Jag är på gymmet klockan 05.00 varje morgon och tränar mestadels crossfit och styrketräning. Jag känner mig redo för tävlingen, säger Emmylie.

”Ninja warrior” har varit ett populärt tv-program i USA i många år, men originalet är från Japan där tävlingen går under namnet ”Sasuke”. Fenomenet nådde Sverige nyligen och årets säsong är den andra i ordningen.

Ännu har inte programmet tablålagts, men enligt Kanal 5 är sändningsstarten av ”Ninja warrior” tänkt till början av 2016.