19 aug 2015 21:08

17 mar 2016 10:39

Totte vill återuppta Mariestadskalaset

NÖJE

Mariestadskalaset kan återuppstå – fast med ett annorlunda utseende. Nöjesprofilen Totte Rajamäki smider planer.

– Det skulle i sådana fall bli mer som en stor musikfestival, säger han.

I augusti 2011 höjdes pulsen ordentligt i Mariestad. Karnevalståg, mässor, etablerade musikgrupper och dans stod bland annat på det fem dagar långa festprogrammet.

Bakom satsningen, som kom att bli en engångsföreteelse, stod Mariestadsprofilen Björn Berggren. I samband med kalaset sa Berggren tack och adjö som stans mångåriga nöjespappa och levererade samtidigt en passning till Totte Rajamäki.

Blev förbannad

– Allting har sitt slut. Jag har hållit på i 50 år och nu är det dags att lämna över. Totte Rajamäki är en naturlig arvtagare och jag hoppas innerligt att han tar över så det blir en fortsättning på Mariestadskalaset, sa Berggren till MT.

Kommentaren gladde inte direkt Totte Rajamäki.

– Jag blev nästan förbannad när jag läste det i tidningen. Vad skulle jag ta över? Han gjorde sina grejer och jag mina. Jag såg mig inte alls som någon arvtagare, säger Rajamäki.

Nu visar det sig att 51-åringen ändå planerar att dra i gång Mariestadskalaset sommaren 2017. Allt är fortfarande i sin linda, men Rajamäki tänker undersöka möjligheterna.

– Hittills är det bara en idé jag har och det är mycket som behöver kollas upp. Det viktigaste är att finansieringen går ihop och jag kan tänka mig att arrangemanget landar på runt en miljon kronor. Jag har mejlat styrelsen i Karlsholme folkparksförening för att se över intresset. Alla verkar tycka att idén är bra.

Musikkväll

Skalan på kalaset är inte tänkt att vara lika stor som 2011. Rajamäki utesluter ett karnevalståg och ser hellre att man lägger krutet på en musikkväll på Karlsholme.

– Jag har skickat en förfrågan till den kända amerikanska rockgruppen Toto. De tar cirka 640 000 kronor för en spelning. Man vill ju ha något dragplåster, men det ska finnas plats för svenska grupper och artister också, säger han och fortsätter:

– Jag tror att det finns ett sug för den här typen av arrangemang i Mariestad. Det händer lite grejer på Karlsholme och Stadt, men mycket mer är det inte. Att dra i gång ett nytt Mariestadskalas skulle förhoppningsvis tas emot väl.

I augusti 2011 höjdes pulsen ordentligt i Mariestad. Karnevalståg, mässor, etablerade musikgrupper och dans stod bland annat på det fem dagar långa festprogrammet.

Bakom satsningen, som kom att bli en engångsföreteelse, stod Mariestadsprofilen Björn Berggren. I samband med kalaset sa Berggren tack och adjö som stans mångåriga nöjespappa och levererade samtidigt en passning till Totte Rajamäki.

Blev förbannad

– Allting har sitt slut. Jag har hållit på i 50 år och nu är det dags att lämna över. Totte Rajamäki är en naturlig arvtagare och jag hoppas innerligt att han tar över så det blir en fortsättning på Mariestadskalaset, sa Berggren till MT.

Kommentaren gladde inte direkt Totte Rajamäki.

– Jag blev nästan förbannad när jag läste det i tidningen. Vad skulle jag ta över? Han gjorde sina grejer och jag mina. Jag såg mig inte alls som någon arvtagare, säger Rajamäki.

Nu visar det sig att 51-åringen ändå planerar att dra i gång Mariestadskalaset sommaren 2017. Allt är fortfarande i sin linda, men Rajamäki tänker undersöka möjligheterna.

– Hittills är det bara en idé jag har och det är mycket som behöver kollas upp. Det viktigaste är att finansieringen går ihop och jag kan tänka mig att arrangemanget landar på runt en miljon kronor. Jag har mejlat styrelsen i Karlsholme folkparksförening för att se över intresset. Alla verkar tycka att idén är bra.

Musikkväll

Skalan på kalaset är inte tänkt att vara lika stor som 2011. Rajamäki utesluter ett karnevalståg och ser hellre att man lägger krutet på en musikkväll på Karlsholme.

– Jag har skickat en förfrågan till den kända amerikanska rockgruppen Toto. De tar cirka 640 000 kronor för en spelning. Man vill ju ha något dragplåster, men det ska finnas plats för svenska grupper och artister också, säger han och fortsätter:

– Jag tror att det finns ett sug för den här typen av arrangemang i Mariestad. Det händer lite grejer på Karlsholme och Stadt, men mycket mer är det inte. Att dra i gång ett nytt Mariestadskalas skulle förhoppningsvis tas emot väl.