05 aug 2015 19:30

17 mar 2016 10:40

Energiskt revygäng jagar guld i Kalmar

REVY

Genrepet satt perfekt. Mariestads Unica Revy åker till SM i Kalmar med stora gulddrömmar.
– Vi är ju bäst och ska självklart ta hem segern, säger Maria Hjalmarsson.

När Mariestads Unica Revy spelade nyårsrevyn ”En cell för lite” ingick det uppskattade numret ”Streetrace”.

Maria Hjalmarsson, Marianne Ahlander, Jeanette Fagerström, Torbjörn Forsell, Simon Selvin och Henrik Nilsson beskrev då buskörningen i Mariestad på ett humoristiskt sätt. Svenne Rubins låt ”Folköl och dunka dunka” skrevs om och sextetten ville på så sätt förmedla att Mariestads kommun försöker göra något åt problemen, men att ingenting händer.

Numret skickades in till revy-SM och i april kom beskedet att Mariestads Unica Revy fått en semifinalplats.

I tisdags kväll var det dags för generalrepetition på vandrarhemmet före onsdagens avresa till Kalmar.

”Känner mig snyggare”

– Var och en har tränat på hemmaplan och det var först i dag (tisdag) som vi åter körde ihop. Jag tycker ändå att shownumret känns bättre nu än i samband med nyårsrevyn. Jag sjunger lite bättre och känner mig snyggare, säger Jeanette Fagerström med ett skratt.

Under intervjun sparar inte gänget på skämten och det är tydligt att de trivs med varandra. Den starka gemenskapen kan bli ett vinnande koncept i Småland.

– Vi har jättemycket energi när vi träffas och det är ingen av oss som är blyg direkt. Det gör massor att vi har kul tillsammans, säger Maria Hjalmarsson.

Tuff konkurrens

”Streetrace” tävlar i kategorin sång och musik och Mariestads Unica Revy måste passera semifinalen för att nå fredagens final. På lördag väntar – i bästa fall – en grandfinal-föreställning.

– Det är klart att vi ska gå till finalerna. Men konkurrensen är stenhård och jag har spanat in Falköpingsrevyn Teaterbovens nummer, som är med i samma semifinal. De är väldigt duktiga, säger Marianne Ahlander.

Skulle det bli guld har medlemmarna full koll på hur det ska firas.

– Med tanke på att Kalmar stadsfest pågår samtidigt kan jag tänka mig att det blir efterfest med Måns Zelmerlöw. Annars räcker det med att Mariestads kommun uppmärksammar oss. Kanske med en resa till Mallorca, säger Maria och ler brett.

Till hösten börjar förberedelserna för den kommande nyårsrevyn och gänget lovar att man ska toppa vinterns föreställningar.

Allsångsnummer

I tisdags fick de nyfikna besökarna även ta del av allsång och roliga sketcher från scenen. Torbjörn Forsell spelade gitarr och dragspel och rev av bland annat Lasse Berghagens ”Han tog av sig sin kavaj”.

I par med Carina Andersson hade Torbjörn Forsell även en uppskattad monolog där översättningen från engelska till svenska inte riktigt gick som smort. Även Ulrika Keidser Flygare bjöd på sig själv genom att hålla en monolog där hon föreställde en skämtsam kärleksängel.

När Mariestads Unica Revy spelade nyårsrevyn ”En cell för lite” ingick det uppskattade numret ”Streetrace”.

Maria Hjalmarsson, Marianne Ahlander, Jeanette Fagerström, Torbjörn Forsell, Simon Selvin och Henrik Nilsson beskrev då buskörningen i Mariestad på ett humoristiskt sätt. Svenne Rubins låt ”Folköl och dunka dunka” skrevs om och sextetten ville på så sätt förmedla att Mariestads kommun försöker göra något åt problemen, men att ingenting händer.

Numret skickades in till revy-SM och i april kom beskedet att Mariestads Unica Revy fått en semifinalplats.

I tisdags kväll var det dags för generalrepetition på vandrarhemmet före onsdagens avresa till Kalmar.

”Känner mig snyggare”

– Var och en har tränat på hemmaplan och det var först i dag (tisdag) som vi åter körde ihop. Jag tycker ändå att shownumret känns bättre nu än i samband med nyårsrevyn. Jag sjunger lite bättre och känner mig snyggare, säger Jeanette Fagerström med ett skratt.

Under intervjun sparar inte gänget på skämten och det är tydligt att de trivs med varandra. Den starka gemenskapen kan bli ett vinnande koncept i Småland.

– Vi har jättemycket energi när vi träffas och det är ingen av oss som är blyg direkt. Det gör massor att vi har kul tillsammans, säger Maria Hjalmarsson.

Tuff konkurrens

”Streetrace” tävlar i kategorin sång och musik och Mariestads Unica Revy måste passera semifinalen för att nå fredagens final. På lördag väntar – i bästa fall – en grandfinal-föreställning.

– Det är klart att vi ska gå till finalerna. Men konkurrensen är stenhård och jag har spanat in Falköpingsrevyn Teaterbovens nummer, som är med i samma semifinal. De är väldigt duktiga, säger Marianne Ahlander.

Skulle det bli guld har medlemmarna full koll på hur det ska firas.

– Med tanke på att Kalmar stadsfest pågår samtidigt kan jag tänka mig att det blir efterfest med Måns Zelmerlöw. Annars räcker det med att Mariestads kommun uppmärksammar oss. Kanske med en resa till Mallorca, säger Maria och ler brett.

Till hösten börjar förberedelserna för den kommande nyårsrevyn och gänget lovar att man ska toppa vinterns föreställningar.

Allsångsnummer

I tisdags fick de nyfikna besökarna även ta del av allsång och roliga sketcher från scenen. Torbjörn Forsell spelade gitarr och dragspel och rev av bland annat Lasse Berghagens ”Han tog av sig sin kavaj”.

I par med Carina Andersson hade Torbjörn Forsell även en uppskattad monolog där översättningen från engelska till svenska inte riktigt gick som smort. Även Ulrika Keidser Flygare bjöd på sig själv genom att hålla en monolog där hon föreställde en skämtsam kärleksängel.