22 jul 2015 16:20

17 mar 2016 10:40

Bluegrass på Norrqvarn

KONSERT

Fjolårets spelning blev en succé. På lördag återvänder The Orange Circus till Norrkvarn.
– Det lär bli fullsatt igen, säger Maudie na Nakhorn som bokat bluegrassbandet.

The Orange Circus har ett hektiskt schema i sommar och spelar i flera olika länder. Nyligen besökte bandet Frankrike och senast har den engelska publiken strömmat till i samband med konserterna.

Tredje gången

På fredagen landar bluegrassbandet på svensk mark för tredje gången. 2011 gjorde The Orange Circus en uppskattad spelning i Tivedstorp och i fjol spelade de bland annat på Norrqvarn hotell & konferens.

Maudie na Nakhorn, som tidigare har varit manager för bandet, lyckades återigen locka gänget till Västergötland.

På lördagen blir det spelning på Norrqvarn och på söndagen sker en eftermiddagskonsert i Tivedstorp. Sverigebesöket avslutas med ytterligare två spelningar på Falkängen i Hällekis samt festivalen Wild West i Hjo.

”Passar alla”

– Förra året var det ett sådant stort tryck i Norrkvarn att en del folk fick vända tillbaka. Den här gången hoppas bandet få bjuda tillbaka till de som missade konserten i fjol, säger Maudie och fortsätter:

– Jag skulle vilja säga att bluegrassmusiken är något som passar alla. I fjol kom det ungdomar som inte riktigt visste vad som väntade. Men de blev positivt överraskade.

The Orange Circus är ett familjeband som i nuläget utgår från Storbritannien. De har dock rötterna i Blue Ridge Mountains i Virginia, USA. Medlemmarna använder speciella artistnamn som Shep, Flash Hearth, Jessie Moonlight och The Raven.

The Orange Circus har ett hektiskt schema i sommar och spelar i flera olika länder. Nyligen besökte bandet Frankrike och senast har den engelska publiken strömmat till i samband med konserterna.

Tredje gången

På fredagen landar bluegrassbandet på svensk mark för tredje gången. 2011 gjorde The Orange Circus en uppskattad spelning i Tivedstorp och i fjol spelade de bland annat på Norrqvarn hotell & konferens.

Maudie na Nakhorn, som tidigare har varit manager för bandet, lyckades återigen locka gänget till Västergötland.

På lördagen blir det spelning på Norrqvarn och på söndagen sker en eftermiddagskonsert i Tivedstorp. Sverigebesöket avslutas med ytterligare två spelningar på Falkängen i Hällekis samt festivalen Wild West i Hjo.

”Passar alla”

– Förra året var det ett sådant stort tryck i Norrkvarn att en del folk fick vända tillbaka. Den här gången hoppas bandet få bjuda tillbaka till de som missade konserten i fjol, säger Maudie och fortsätter:

– Jag skulle vilja säga att bluegrassmusiken är något som passar alla. I fjol kom det ungdomar som inte riktigt visste vad som väntade. Men de blev positivt överraskade.

The Orange Circus är ett familjeband som i nuläget utgår från Storbritannien. De har dock rötterna i Blue Ridge Mountains i Virginia, USA. Medlemmarna använder speciella artistnamn som Shep, Flash Hearth, Jessie Moonlight och The Raven.