03 jul 2015 06:00

03 jul 2015 06:00

Appelgren fick Rotarypris

MUSIK

19-årige Carl Appelgren är årets mottagare av Mariestads Rotaryklubbs ungdomskulturstipendium och blir därmed 10 000 kronor rikare. Carl spelar trombon sedan han var nio år och började på musikskolan.

Han har varit med i landslaget i blåsmusik i två år, och finns med även i årets trupp. 2013 blev det VM-guld.

Nu har Carl kommit in på Kungliga musikhögskolan i Stockholm. Drygt tio trombonister sökte – och Carl var en av få som kom in. Som stöd i fortsatta studier får han stipendiet, som överlämnades av Rotaryklubbens president Claes-Henrik Martinsson och ordföranden i nationella kommittén Bengt Josefsson.

19-årige Carl Appelgren är årets mottagare av Mariestads Rotaryklubbs ungdomskulturstipendium och blir därmed 10 000 kronor rikare. Carl spelar trombon sedan han var nio år och började på musikskolan.

Han har varit med i landslaget i blåsmusik i två år, och finns med även i årets trupp. 2013 blev det VM-guld.

Nu har Carl kommit in på Kungliga musikhögskolan i Stockholm. Drygt tio trombonister sökte – och Carl var en av få som kom in. Som stöd i fortsatta studier får han stipendiet, som överlämnades av Rotaryklubbens president Claes-Henrik Martinsson och ordföranden i nationella kommittén Bengt Josefsson.