17 jun 2015 15:59

17 jun 2015 15:59

Falk spelar "Lasse i Berget"

FILM

Inspelningarna av filmen ”Lasse i Berget” sker på Kinnekulle.

Nu står det klart att skådespelaren Niklas Falk ska gestalta grottmänniskan.

På 1800-talet bodde Lars Eriksson och frun Inga i en enslig grotta på Kinnekulle. I dag är den en sevärdhet för turister och vid ett besök i grottan är det svårt att föreställa sig att någon haft den som bostad.

”Lasse i Bergets” liv kommer att skildras i en ny långfilm och premiären är planerad till våren 2016. Inspelningarna på Kinnekulle sker i juni och oktober.

Bakom satsningen står Affekt film som drivs av producenten Johan Fågelström och regissören John Tornblad, båda med rötter i Skaraborg.

Det visade sig bli tufft att hitta rätt skådespelare för rollen som Lasse. Men valet föll till slut på Niklas Falk, som är mest känd för sin roll i den Oscarnominerade publiksuccén ”Så som i himmelen”. Göteborgaren är just nu aktuell i Henrik Ibsens ”En folkefiende” som går på Stockholms stadsteater.

– Det ska bli spännande och roligt att tillsammans Johan och John undersöka och levandegöra ett levnadsöde som än i dag efterlämnat ett monument i form av en grotta från en svunnen tid, säger Falk i ett pressmeddelande.

Utöver Niklas Falk kommer även guldbaggebelönade Gunilla Nyroos samt Lennart Hjulström att medverka i filmen.

På 1800-talet bodde Lars Eriksson och frun Inga i en enslig grotta på Kinnekulle. I dag är den en sevärdhet för turister och vid ett besök i grottan är det svårt att föreställa sig att någon haft den som bostad.

”Lasse i Bergets” liv kommer att skildras i en ny långfilm och premiären är planerad till våren 2016. Inspelningarna på Kinnekulle sker i juni och oktober.

Bakom satsningen står Affekt film som drivs av producenten Johan Fågelström och regissören John Tornblad, båda med rötter i Skaraborg.

Det visade sig bli tufft att hitta rätt skådespelare för rollen som Lasse. Men valet föll till slut på Niklas Falk, som är mest känd för sin roll i den Oscarnominerade publiksuccén ”Så som i himmelen”. Göteborgaren är just nu aktuell i Henrik Ibsens ”En folkefiende” som går på Stockholms stadsteater.

– Det ska bli spännande och roligt att tillsammans Johan och John undersöka och levandegöra ett levnadsöde som än i dag efterlämnat ett monument i form av en grotta från en svunnen tid, säger Falk i ett pressmeddelande.

Utöver Niklas Falk kommer även guldbaggebelönade Gunilla Nyroos samt Lennart Hjulström att medverka i filmen.