11 jun 2015 13:37

11 jun 2015 13:37

Böcker till Lyrestadselever

LITTERATUR

Varje år arrangerar den riksomfattande Bokjuryn en omröstning för barn om vilka böcker de tyckt bäst om. Stadsbiblioteket samlar in rösterna och sänder dem vidare. Som belöning för att man deltar lottas bokpriser ut och ofta är det något barn i Mariestads kommun som vinner.

Eftersom Lyrestads skola har den enda kvarvarande filialen är barnen där extra aktiva. I år deltog 80 elever i omröstningen – och i år vann en av klasserna en hel uppsättning böcker. Det var 2–3:orna som fick varsitt exemplar av ”Sune – värsta killen”.

Men biblioteket lokalt lottar också ut böcker till deltagarna, och på onsdagsförmiddagen kunde biblioteksassistent Lena Boije dela ut 20 böcker som lottats ut bland eleverna. Det skedde vid en ceremoni på skolgården då hela skolan var samlad.

På bilden är det Alva Carlsson som får ta emot sitt pris.

Varje år arrangerar den riksomfattande Bokjuryn en omröstning för barn om vilka böcker de tyckt bäst om. Stadsbiblioteket samlar in rösterna och sänder dem vidare. Som belöning för att man deltar lottas bokpriser ut och ofta är det något barn i Mariestads kommun som vinner.

Eftersom Lyrestads skola har den enda kvarvarande filialen är barnen där extra aktiva. I år deltog 80 elever i omröstningen – och i år vann en av klasserna en hel uppsättning böcker. Det var 2–3:orna som fick varsitt exemplar av ”Sune – värsta killen”.

Men biblioteket lokalt lottar också ut böcker till deltagarna, och på onsdagsförmiddagen kunde biblioteksassistent Lena Boije dela ut 20 böcker som lottats ut bland eleverna. Det skedde vid en ceremoni på skolgården då hela skolan var samlad.

På bilden är det Alva Carlsson som får ta emot sitt pris.