14 maj 2015 16:00

17 mar 2016 10:42

Supertrio från Mariestad samlas för en musikkväll

MARIESTAD

John Lundgren, Elisa Lindström och Stefan Jonsson gör gemensam sak.
Tillsammans ska profilerna, som alla har Mariestadsanknytning, bringa glädje på Jubileumsteaterns scen.

Det visade sig vara komplicerat att samla operasångaren John Lundgren, dansbandsesset Elisa Lindström och Dire Straits Tribute-gitarristen Stefan Jonsson. Tanken var att trion skulle stå på Mariestadsscenen redan i februari förra året. Men allt rann ut i sanden – den gången.

I höstas kunde dock John Lundgren, som spelar flitigt på världens operascener, konstatera att det fanns en lucka i maj. Därmed tog han chansen att boka in ett besök i sin hemstad. Och lyckligtvis passade datumet, som spikades till söndagen den 17 maj, även för övriga aktörer.

Festarrangören Totte Rajamäki känner stolthet att presentera ett sådant starkt startfält.

– Kvällen kommer att bjuda på glädje, stor entusiasm och en salig blandning. De kommer förstås att briljera i sina respektive genrers, men jag vet att Stefan har tagit ut några låtar som är ovanliga för John. Det kommer även att bli duetter, säger han.

Överraskningar

Vänerkapellet med Tomas Gantelius, Stig Lindell, Ola Johansson, Jan Stål och Stefan Jonsson agerar husband och det kan även bli tal om några överraskningar.

– Vi har kontakt med ytterligare två artister som kan komma att göra ett gästspel. Men det blir klart först på fredag.

Publiken kan räkna med nästan tre timmars underhållning och enligt Totte Rajamäki finns det fortfarande biljetter kvar att tillgå.

– Jag tror och hoppas att det blir slutsålt då vi samlar tre ordentliga dragplåster. Jag har aldrig dragit ihop någonting för pengarnas skull, utan jag älskar att göra sådana här grejer. En stor del av intäkterna går dessutom till medarrangören Lions.

Det visade sig vara komplicerat att samla operasångaren John Lundgren, dansbandsesset Elisa Lindström och Dire Straits Tribute-gitarristen Stefan Jonsson. Tanken var att trion skulle stå på Mariestadsscenen redan i februari förra året. Men allt rann ut i sanden – den gången.

I höstas kunde dock John Lundgren, som spelar flitigt på världens operascener, konstatera att det fanns en lucka i maj. Därmed tog han chansen att boka in ett besök i sin hemstad. Och lyckligtvis passade datumet, som spikades till söndagen den 17 maj, även för övriga aktörer.

Festarrangören Totte Rajamäki känner stolthet att presentera ett sådant starkt startfält.

– Kvällen kommer att bjuda på glädje, stor entusiasm och en salig blandning. De kommer förstås att briljera i sina respektive genrers, men jag vet att Stefan har tagit ut några låtar som är ovanliga för John. Det kommer även att bli duetter, säger han.

Överraskningar

Vänerkapellet med Tomas Gantelius, Stig Lindell, Ola Johansson, Jan Stål och Stefan Jonsson agerar husband och det kan även bli tal om några överraskningar.

– Vi har kontakt med ytterligare två artister som kan komma att göra ett gästspel. Men det blir klart först på fredag.

Publiken kan räkna med nästan tre timmars underhållning och enligt Totte Rajamäki finns det fortfarande biljetter kvar att tillgå.

– Jag tror och hoppas att det blir slutsålt då vi samlar tre ordentliga dragplåster. Jag har aldrig dragit ihop någonting för pengarnas skull, utan jag älskar att göra sådana här grejer. En stor del av intäkterna går dessutom till medarrangören Lions.