24 apr 2015 06:00

24 apr 2015 21:19

Smart upptakt och överraskande slut

KRIMINALROMAN

Det brinnande rummet

Michael Connelly

Norstedts

Nittonde boken om Harry Bosch gör ingen besviken. Upptakten till huvudhistorien är lysande; obducenten plockar ur en gatumusikers kropp en deformerad kula. Först efter döden lät detta sig göras, eftersom kulan satt så känsligt och livsavgörande till.

Skottet och kulan den där dagen för tio år sedan, och som träffade musikanten, var egentligen menad för någon annan. Det listar Harry och hans lärjunge på cold case-avdelningen ut och där någonstans blir fallet än mer invecklat med politik, framgång, makt och ära som bärande beståndsdelar.

Bosch, som inte precis har den lenaste tungan i poliskåren, bryter sig in i en kommissaries skrivbord i jakt på en ledtråd. Det tilltaget blir ödesdigert och öppnar för nya utvecklingsmöjligheter i bok nummer 20.

Nittonde boken om Harry Bosch gör ingen besviken. Upptakten till huvudhistorien är lysande; obducenten plockar ur en gatumusikers kropp en deformerad kula. Först efter döden lät detta sig göras, eftersom kulan satt så känsligt och livsavgörande till.

Skottet och kulan den där dagen för tio år sedan, och som träffade musikanten, var egentligen menad för någon annan. Det listar Harry och hans lärjunge på cold case-avdelningen ut och där någonstans blir fallet än mer invecklat med politik, framgång, makt och ära som bärande beståndsdelar.

Bosch, som inte precis har den lenaste tungan i poliskåren, bryter sig in i en kommissaries skrivbord i jakt på en ledtråd. Det tilltaget blir ödesdigert och öppnar för nya utvecklingsmöjligheter i bok nummer 20.

  • C. Lundh