23 apr 2015 04:00

23 apr 2015 04:00

Hyllningsbandet till Jubileumsteatern

Totte Rajamäki, sångare i A tribute to Dire Straits, ser fram emot fredagens och lördagens spelningar i Jubileumsteatern i Mariestad.

Hur häftigt blir det att spela på hemmaplan?

– Helt fantastiskt roligt, förstås. Mariestad är alltid Mariestad och det var här allt började för fem år sedan. Man kommer att känna igen så mycket folk i publiken och den känslan går knappt att beskriva.

Först var det tänkt att ni bara skulle ha en spelning i Mariestad. Vad hände?

– Redan efter tre veckor hade de 550 biljetterna sålts och vi insåg att intresset var stort. När fredagens spelning i Norrköping dessutom blev avbokad passade vi på att köra dubbla konserter i Mariestad. Jag tror att vi kommer att landa på över 1 000 personer under de två kvällarna.

Vad kan publiken vänta sig?

– Det blir som vanligt full fart. Varje kväll på scenen är upphöjande för själen och man vill aldrig kliva av den. Eventuellt kommer vi att köra efterfest i restaurangen intill där vi i så fall spelar några låtar mer intimt.

Ni kommer från två spelningar i Holland. Hur var den resan?

– Draget var helt enormt och vi spelade i ett monsterkonserthus i staden Heerlen i fredags. Vi ska även ner till Amsterdam i slutet av maj och spela på en stor festival. Det är möjligt att vi kan trycka in fler Europakonserter under hösten, men vi har också en Sverigeturné att tänka på.

I oktober ska ni spela på Cirkus i Stockholm. Numera välkomnas ni in i de riktigt fina salongerna!

– Ja, de bygger om scenhuset under sommaren men vi ska dit fem veckor efter premiären. Cirkus är en plats som de flesta känner till och att få komma dit blir en fantastisk upplevelse.

Hur häftigt blir det att spela på hemmaplan?

– Helt fantastiskt roligt, förstås. Mariestad är alltid Mariestad och det var här allt började för fem år sedan. Man kommer att känna igen så mycket folk i publiken och den känslan går knappt att beskriva.

Först var det tänkt att ni bara skulle ha en spelning i Mariestad. Vad hände?

– Redan efter tre veckor hade de 550 biljetterna sålts och vi insåg att intresset var stort. När fredagens spelning i Norrköping dessutom blev avbokad passade vi på att köra dubbla konserter i Mariestad. Jag tror att vi kommer att landa på över 1 000 personer under de två kvällarna.

Vad kan publiken vänta sig?

– Det blir som vanligt full fart. Varje kväll på scenen är upphöjande för själen och man vill aldrig kliva av den. Eventuellt kommer vi att köra efterfest i restaurangen intill där vi i så fall spelar några låtar mer intimt.

Ni kommer från två spelningar i Holland. Hur var den resan?

– Draget var helt enormt och vi spelade i ett monsterkonserthus i staden Heerlen i fredags. Vi ska även ner till Amsterdam i slutet av maj och spela på en stor festival. Det är möjligt att vi kan trycka in fler Europakonserter under hösten, men vi har också en Sverigeturné att tänka på.

I oktober ska ni spela på Cirkus i Stockholm. Numera välkomnas ni in i de riktigt fina salongerna!

– Ja, de bygger om scenhuset under sommaren men vi ska dit fem veckor efter premiären. Cirkus är en plats som de flesta känner till och att få komma dit blir en fantastisk upplevelse.