15 apr 2015 19:19

17 mar 2016 10:42

Snabba och fyndiga skämt med Haveriet

STANDUP

På fredag stannar humorgruppen Haveriet till med sin standup-föreställning på Stadt i Mariestad.

Haveriet kommer senast från Skövde där deras show gjorde succé för ett par veckor sedan.

Haveriet består av de fyra medlemmarna Oscar Nilsson, Jimmy Karlsson, Carl Stanley och Filip Hjelmér. Under de senaste åren har de uppträtt på de flesta av landets standup-scener, både med landets största komiker och med okända kollegor.

Haveriet formerades i början av året och målet är tydligt; att underhålla.

– Vi är ännu inte de mest kända komikerna, erkänner Oscar Nilsson. Men vår show håller en riktigt hög nivå.

– Vi är fyra komiker med fyra olika perspektiv, så man kommer att få både snabba skämt, en del kluriga tankar som utmanar hjärnan och ett par slag under bältet. Inte för mycket av varken det ena eller andra, så alla som kommer på fredag kommer att kunna ha sin personliga favoritkomiker.

De senaste åren har intresset för standup comedy exploderat över hela landet. Via de stora klubbarna i storstäderna, genom populära humorpodcasts, youtube-klipp och de största stjärnornas flitiga turnerande, har allt fler fått upp ögonen för underhållningsformen. Men utanför storstadsregionerna är det näst intill omöjligt att få se några andra än de redan etablerade stjärnorna uppträda. Något Haveriet vill ändra på.

– Vi är ju faktiskt från mindre städer allihop. Oscar och Filip bor i Göteborg sedan flera år, men ingen av oss har glömt var vi kommer ifrån. Vi brinner för att få komma till mindre ställen och underhålla, ställen som andra komiker kanske missar. Ge oss en mick, en scen och en publik så finns det nog ingenstans vi inte kan tänka oss att uppträda, säger Jimmy Karlsson.

Haveriet består av de fyra medlemmarna Oscar Nilsson, Jimmy Karlsson, Carl Stanley och Filip Hjelmér. Under de senaste åren har de uppträtt på de flesta av landets standup-scener, både med landets största komiker och med okända kollegor.

Haveriet formerades i början av året och målet är tydligt; att underhålla.

– Vi är ännu inte de mest kända komikerna, erkänner Oscar Nilsson. Men vår show håller en riktigt hög nivå.

– Vi är fyra komiker med fyra olika perspektiv, så man kommer att få både snabba skämt, en del kluriga tankar som utmanar hjärnan och ett par slag under bältet. Inte för mycket av varken det ena eller andra, så alla som kommer på fredag kommer att kunna ha sin personliga favoritkomiker.

De senaste åren har intresset för standup comedy exploderat över hela landet. Via de stora klubbarna i storstäderna, genom populära humorpodcasts, youtube-klipp och de största stjärnornas flitiga turnerande, har allt fler fått upp ögonen för underhållningsformen. Men utanför storstadsregionerna är det näst intill omöjligt att få se några andra än de redan etablerade stjärnorna uppträda. Något Haveriet vill ändra på.

– Vi är ju faktiskt från mindre städer allihop. Oscar och Filip bor i Göteborg sedan flera år, men ingen av oss har glömt var vi kommer ifrån. Vi brinner för att få komma till mindre ställen och underhålla, ställen som andra komiker kanske missar. Ge oss en mick, en scen och en publik så finns det nog ingenstans vi inte kan tänka oss att uppträda, säger Jimmy Karlsson.