15 apr 2015 19:21

17 mar 2016 10:43

Färska singeln ger Esther möjligheter

Mariestadsmusikern Esther Ribbstedt Österman, alias Estherlivia, släppte på onsdagen singeln ”Words”.

Hur häftigt är det här?

– Det är verkligen en härlig känsla och jag hoppas att detta är början på något stort. Jag är fortfarande rätt okänd i musikbranschen, men singeln kan göra att det blir lättare att få spelningar och få chansen att göra fler låtar.

”Words” släpptes på Spotify och Amazon under onsdagen, men redan på iTunes i tisdags. Har du hunnit få någon respons?

– Ja, och det verkar som att de flesta tycker om den. I går (läs tisdag) seglade den upp på 22:a plats på iTunes topplista i Sverige och det var ingenting jag hade förväntat mig.

När började du arbeta med låten?

– Jag har sedan några månader tillbaka kontakt med Universal Music Publishing och de har hjälpt mig i processen. De skickade ut en massa låtar som jag kunde sampla ljudstycken på och ”Words” var den jag fastnade för. Jag började arbeta med låten i januari och det tog inte mer än två veckor innan den var färdig. Låten har legat till sig i några månader nu och det känns skönt att den äntligen släppts.

Är du nöjd med resultatet?

– Såklart att jag är. Det har funnits utrymme för att finslipa låten och jag har fått den precis som jag vill. Jag hoppas att den sprids ordentligt nu och att jag i framtiden kan göra fler låtar.

Vad har du planer för sommaren?

– Förhoppningsvis kan det bli några spelningar. Jag har även funderingar på att göra en EP-skiva med olika teman, men det är inte väl jätteaktuellt för tillfället.

Hur häftigt är det här?

– Det är verkligen en härlig känsla och jag hoppas att detta är början på något stort. Jag är fortfarande rätt okänd i musikbranschen, men singeln kan göra att det blir lättare att få spelningar och få chansen att göra fler låtar.

”Words” släpptes på Spotify och Amazon under onsdagen, men redan på iTunes i tisdags. Har du hunnit få någon respons?

– Ja, och det verkar som att de flesta tycker om den. I går (läs tisdag) seglade den upp på 22:a plats på iTunes topplista i Sverige och det var ingenting jag hade förväntat mig.

När började du arbeta med låten?

– Jag har sedan några månader tillbaka kontakt med Universal Music Publishing och de har hjälpt mig i processen. De skickade ut en massa låtar som jag kunde sampla ljudstycken på och ”Words” var den jag fastnade för. Jag började arbeta med låten i januari och det tog inte mer än två veckor innan den var färdig. Låten har legat till sig i några månader nu och det känns skönt att den äntligen släppts.

Är du nöjd med resultatet?

– Såklart att jag är. Det har funnits utrymme för att finslipa låten och jag har fått den precis som jag vill. Jag hoppas att den sprids ordentligt nu och att jag i framtiden kan göra fler låtar.

Vad har du planer för sommaren?

– Förhoppningsvis kan det bli några spelningar. Jag har även funderingar på att göra en EP-skiva med olika teman, men det är inte väl jätteaktuellt för tillfället.