12 mar 2015 18:15

12 mar 2015 18:15

Rotaryjubileum tar Värmland till Mariestad

Föreställningen ”Härifrån té Metbäcken” har packat ihop scenografi och tillbehör och gett sig ut på turné. Nästa helg gästar Kjell Åke i Myra Mariestads teater.

Att pjäsen spelas i Mariestad beror på att Rotary fyller 110 år, och de lokala klubbarna väljer att bland annat fira jubileet med teater söndagen den 22 mars. Överskottet från arrangemanget ska användas i organisationens hjälpverksamhet, såväl nationellt som globalt.

Under hösten har ”Härifrån té Metbäcken” spelats för fulla hus på sin turné. 19 orter fick besök då, nu står ytterligare 18 på tur – en av dem är alltså Mariestad.

Föreställningen, som är regisserad av Sissela Kyle, handlar om den lilla byn mitt i världen och om dess människor – skildrat med både humor, komik – och värme. Det som diskuteras runt om i världen är även på Metbäckenbornas läppar – fast i deras speciella tappning.

Myra ligger i Metbäcken – i värmländska Torsby. Där är aktören Kjell Åke född och uppvuxen. Till vardags är han gymnasielärare – förutom när det är älgjakt. Hans karriär som komiker tog fart på allvar för åtta år sedan, när han ”upptäcktes” av Bosse Parnevik, men Kjell Åke har spelat revy och uppträtt på scener i många år dessförinnan.

Att pjäsen spelas i Mariestad beror på att Rotary fyller 110 år, och de lokala klubbarna väljer att bland annat fira jubileet med teater söndagen den 22 mars. Överskottet från arrangemanget ska användas i organisationens hjälpverksamhet, såväl nationellt som globalt.

Under hösten har ”Härifrån té Metbäcken” spelats för fulla hus på sin turné. 19 orter fick besök då, nu står ytterligare 18 på tur – en av dem är alltså Mariestad.

Föreställningen, som är regisserad av Sissela Kyle, handlar om den lilla byn mitt i världen och om dess människor – skildrat med både humor, komik – och värme. Det som diskuteras runt om i världen är även på Metbäckenbornas läppar – fast i deras speciella tappning.

Myra ligger i Metbäcken – i värmländska Torsby. Där är aktören Kjell Åke född och uppvuxen. Till vardags är han gymnasielärare – förutom när det är älgjakt. Hans karriär som komiker tog fart på allvar för åtta år sedan, när han ”upptäcktes” av Bosse Parnevik, men Kjell Åke har spelat revy och uppträtt på scener i många år dessförinnan.