05 feb 2015 06:00

25 feb 2015 11:13

Tackade du verkligen nej till Lasse Stefanz ..?

.... Janne Stål, mångårig musiker, som var väldigt nära att bli basist hos ett gäng dansbandskungar:

– Ja. Jag gillar ju att spela musik, men jag kände att jag har turnerat färdigt på heltid. Jag har fyra barn varav två mindre så familjen spelade förstås in. Och så hade jag blivit tvungen att lägga andra roliga musikprojekt åt sidan och det ville jag inte.

Hur kom det sig att du fick frågan?

Jag har varit musiker på heltid länge, de sista fem åren med Nick Borgen. Jag hade vickat i Lasse Stefanz i två månader innan; det här var andra gången de frågade mig och jag funderade lite längre den här gången ... Ska man spela i dansband är Lasse Stefanz det bästa jobbet. Man flyger i stället för att åka buss långa sträckor, man har andra som bär och fixar allt – det är otroligt bra ordnat. Så det är klart, lite lockade det.

Men du spelar en hel del ändå?

– Ja, det gör jag. Jag jobbar i och för sig heltid som säljare på Ljudia, men vid sidan om spelar jag med A tribute to Dire Straits, gör en del studiojobb och frilansar lite. Och så har vi Kalasorkestern och en del andra konstellationer, det är också väldigt kul.

– Det är aldrig någon jämn ström – ibland är det jättemycket, ibland ingenting. Nu ser det ut att bli fullt upp hela våren.

Av allt du har framför dig, vad ser du fram emot mest?

– Helt klart att jobba med vårt skötebarn, A tribute to Dire Straits. Det är roligast eftersom vi själva har byggt upp det helt från grunden. Och vi är samtidigt de allra bästa kompisar. Att åka ut på turné med dem är lite som att åka på skolresa.

– Ja. Jag gillar ju att spela musik, men jag kände att jag har turnerat färdigt på heltid. Jag har fyra barn varav två mindre så familjen spelade förstås in. Och så hade jag blivit tvungen att lägga andra roliga musikprojekt åt sidan och det ville jag inte.

Hur kom det sig att du fick frågan?

Jag har varit musiker på heltid länge, de sista fem åren med Nick Borgen. Jag hade vickat i Lasse Stefanz i två månader innan; det här var andra gången de frågade mig och jag funderade lite längre den här gången ... Ska man spela i dansband är Lasse Stefanz det bästa jobbet. Man flyger i stället för att åka buss långa sträckor, man har andra som bär och fixar allt – det är otroligt bra ordnat. Så det är klart, lite lockade det.

Men du spelar en hel del ändå?

– Ja, det gör jag. Jag jobbar i och för sig heltid som säljare på Ljudia, men vid sidan om spelar jag med A tribute to Dire Straits, gör en del studiojobb och frilansar lite. Och så har vi Kalasorkestern och en del andra konstellationer, det är också väldigt kul.

– Det är aldrig någon jämn ström – ibland är det jättemycket, ibland ingenting. Nu ser det ut att bli fullt upp hela våren.

Av allt du har framför dig, vad ser du fram emot mest?

– Helt klart att jobba med vårt skötebarn, A tribute to Dire Straits. Det är roligast eftersom vi själva har byggt upp det helt från grunden. Och vi är samtidigt de allra bästa kompisar. Att åka ut på turné med dem är lite som att åka på skolresa.