25 sep 2014 06:00

23 jan 2015 14:42

Matköer att vänta

Under kultur- och skördefesten får Mariestadsborna chansen att smaka på närproducerad mat.

Bland annat ska Kostenheten bjuda på wok med närodlade grönsaker och svensk kyckling. Det mesta är odlat på Lugnåsbergets Eko Grönt. Redan för några veckor sedan fick elever på Kvarnstensskolan i Lugnås provsmaka maten samtidigt som de gick en gårdsvandring. Även Vänergymnasiet, Brödboden, Lifebutiken, Fiskeprojektet, Skogsprimörerna och Atteby Bär från Hjo serverar olika former av delikatesser i centrala Mariestad.

Bland annat ska Kostenheten bjuda på wok med närodlade grönsaker och svensk kyckling. Det mesta är odlat på Lugnåsbergets Eko Grönt. Redan för några veckor sedan fick elever på Kvarnstensskolan i Lugnås provsmaka maten samtidigt som de gick en gårdsvandring. Även Vänergymnasiet, Brödboden, Lifebutiken, Fiskeprojektet, Skogsprimörerna och Atteby Bär från Hjo serverar olika former av delikatesser i centrala Mariestad.