25 sep 2014 06:00

23 jan 2015 14:21

Film att se – och göra själv

KULTUR- OCH SKÖRDEFEST

Det handlar om världen, om miljön och om bin när det visas film på biografen under lördagseftermiddagen.

”Inte bara honung” heter dokumentärfilmen som visas genom ett samarbete mellan Göteborg International Film Festival, Film Cloud och Mariestads kultur- och skördefest.

En stund senare får tio personer från 15 år och uppåt chansen att gå en filmkurs hos regissören Mika Gustafsson från Film Cloud. Under ett par timmar ger hon tekniska tips och råd, men talar också om hur man kan förhålla sig till filmandet och det man ser.

Redan dagen före, på fredagen, har man chans att se ännu en film – även den med hållbarhetstema. Då är det Vänerfiskprojektet och Biosfärområdet som bjuder på ”Mellan Bleke och Storm”, som handlar om yrkesfiskare på Vänern. Även den går på Sagabiografien.

”Inte bara honung” heter dokumentärfilmen som visas genom ett samarbete mellan Göteborg International Film Festival, Film Cloud och Mariestads kultur- och skördefest.

En stund senare får tio personer från 15 år och uppåt chansen att gå en filmkurs hos regissören Mika Gustafsson från Film Cloud. Under ett par timmar ger hon tekniska tips och råd, men talar också om hur man kan förhålla sig till filmandet och det man ser.

Redan dagen före, på fredagen, har man chans att se ännu en film – även den med hållbarhetstema. Då är det Vänerfiskprojektet och Biosfärområdet som bjuder på ”Mellan Bleke och Storm”, som handlar om yrkesfiskare på Vänern. Även den går på Sagabiografien.