11 sep 2014 06:00

23 jan 2015 14:42

Dubbel countrytradition på teatern i helgen

Den som fångats av Hank Williams och Jimmie Rodgers musik får sitt lystmäte på Mariestads teater på lördag. Då kommer countryälskarna i The Long gone smiles Band dit för åttonde gången.

Till vardags huserar de sex medlemmarna i The Long gone smiles Band i Stockholmstrakten.

Men en gång om året, vanligtvis i september, står de på Mariestads teaters scen. På lördag är det dags igen.

Det kan Mariestadsborna tacka Birgitta Adamson, en av bandets medlemmar, för. Född och uppvuxen här och med släkt fortfarande kvar i stan har hon gjort Mariestadsbesöken till en väl inarbetad tradition.

Countrymusiken är bred, men The Long gone smiles band värnar om den traditionella grenen. De hyllar Hank Williams och Jimmie Rodgers, både genom att spela deras musik och genom egenkomponerade låtar i legendarernas anda.

Om ett par veckor ställer bandet också upp Country-SM i Sälen för tredje gången, i grenen ”pure country”. De två tidigare åren de varit med där har de vunnit. Dessutom är en ny skiva ”More for the money”, på gång senare i höst. Från den får Mariestadspubliken några smakprov på lördag.

Till vardags huserar de sex medlemmarna i The Long gone smiles Band i Stockholmstrakten.

Men en gång om året, vanligtvis i september, står de på Mariestads teaters scen. På lördag är det dags igen.

Det kan Mariestadsborna tacka Birgitta Adamson, en av bandets medlemmar, för. Född och uppvuxen här och med släkt fortfarande kvar i stan har hon gjort Mariestadsbesöken till en väl inarbetad tradition.

Countrymusiken är bred, men The Long gone smiles band värnar om den traditionella grenen. De hyllar Hank Williams och Jimmie Rodgers, både genom att spela deras musik och genom egenkomponerade låtar i legendarernas anda.

Om ett par veckor ställer bandet också upp Country-SM i Sälen för tredje gången, i grenen ”pure country”. De två tidigare åren de varit med där har de vunnit. Dessutom är en ny skiva ”More for the money”, på gång senare i höst. Från den får Mariestadspubliken några smakprov på lördag.

  • Carin Söder