27 aug 2014 19:00

23 jan 2015 14:41

"Det är den musiken man växte upp med"

Nostalgimusik med drag ska det bli på Karlsholme till helgen. The Sound of Fenders är ett av 15 band som ser fram emot festivalen.

Den så kallade Rockhelgen, som ges på Karlsholme i slutet av augusti varje år, är på väg att bli en lika inarbetad tradition som Dragspelsfestivalen på samma plats. I helgen är det dags igen. 15 band, ungefär, ska leverera musik som den lät på 1950- och 1960-talet.

För medlemmarna i The Sound of Fenders är det ett gyllene tillfälle att höra sin favoritmusik, träffa likasinnade – och framför allt att spela tillsammans. Med hemvister i såväl Borås som Göteborg och Vedum blir det ibland långa pauser mellan reptillfällena.

– Det är inte så lätt att få tag i folk som spelar den här musiken, säger Törebodabon Markku Julin, sammanhållande länk i bandet.

Han är både glad och tacksam över att Bo Simensen med flera dragit i gång och utvecklat idén med en hel helg av 1950- och 1960-talsmusik.

– Det är den musiken man växte upp med. Och det är en sorts musik som fyra personer lätt kan spela själva rätt upp och ner, utan krav på studioproduktion och så, säger han.

Instrumentalt

Förutom i The Sound of Fenders spelar Markku Julin även med The Spottops, som också framträder under Rockhelgen. I båda fallen är det instrumental musik á la The Shadows och Spotnicks som gäller. Covers i personliga versioner och även en och annan lokalt skriven låt finns med på repertoaren.

Exakt vilka band som till slut kommer till start är arrangörerna lite försiktiga med att garantera. Under sommaren har nämligen flera både hoppat av och kommit till. Men drag, det blir det hur som helst.

Den så kallade Rockhelgen, som ges på Karlsholme i slutet av augusti varje år, är på väg att bli en lika inarbetad tradition som Dragspelsfestivalen på samma plats. I helgen är det dags igen. 15 band, ungefär, ska leverera musik som den lät på 1950- och 1960-talet.

För medlemmarna i The Sound of Fenders är det ett gyllene tillfälle att höra sin favoritmusik, träffa likasinnade – och framför allt att spela tillsammans. Med hemvister i såväl Borås som Göteborg och Vedum blir det ibland långa pauser mellan reptillfällena.

– Det är inte så lätt att få tag i folk som spelar den här musiken, säger Törebodabon Markku Julin, sammanhållande länk i bandet.

Han är både glad och tacksam över att Bo Simensen med flera dragit i gång och utvecklat idén med en hel helg av 1950- och 1960-talsmusik.

– Det är den musiken man växte upp med. Och det är en sorts musik som fyra personer lätt kan spela själva rätt upp och ner, utan krav på studioproduktion och så, säger han.

Instrumentalt

Förutom i The Sound of Fenders spelar Markku Julin även med The Spottops, som också framträder under Rockhelgen. I båda fallen är det instrumental musik á la The Shadows och Spotnicks som gäller. Covers i personliga versioner och även en och annan lokalt skriven låt finns med på repertoaren.

Exakt vilka band som till slut kommer till start är arrangörerna lite försiktiga med att garantera. Under sommaren har nämligen flera både hoppat av och kommit till. Men drag, det blir det hur som helst.

  • Carin Söder

Helgens band

Blå skuggor

Little Dennis and The Bobcats

Mc Abels

New Tones

Quidinge Country Rockers

Richard Swanström

Tasty

The Blueberries

The Hotlanders

The Ohlstone Band

The Sound of Fenders

The Silverhawks

The Spinning Wheels

The Spottops

The Wipers