15 aug 2014 06:00

23 jan 2015 14:40

För den som gått på både deckar- och löpartrenden

ANDRA ANDNINGEN/Sofie Sörenbran/Ponto Pocket

Kort efter startskottet för Stockholm Marathon faller en man ihop och avlider strax efter det. Sex månader tidigare har en ung kvinna dött under ett träningspass med en löparklubb. En tillbakablick på historien som lett fram till dessa händelser rullas upp varvat med att loppet fortskrider.

För en deckarslukare kanske denna bok blir en i raden? Men har man dessutom gått på löpartrenden så blir det något ut över det vanliga. Att delar av handlingen utspelar sig inom de dryga fyra, fem timmar som det (förhoppningsvis) tar och springa en mara gör att nerviga spänningen och pulsen aldrig riktigt stannar av.

Dessutom är det alltid kul att läsa kvinnliga deckarförfattare som inte heter Camilla Läckberg eller Mari Jungstedt.

Kort efter startskottet för Stockholm Marathon faller en man ihop och avlider strax efter det. Sex månader tidigare har en ung kvinna dött under ett träningspass med en löparklubb. En tillbakablick på historien som lett fram till dessa händelser rullas upp varvat med att loppet fortskrider.

För en deckarslukare kanske denna bok blir en i raden? Men har man dessutom gått på löpartrenden så blir det något ut över det vanliga. Att delar av handlingen utspelar sig inom de dryga fyra, fem timmar som det (förhoppningsvis) tar och springa en mara gör att nerviga spänningen och pulsen aldrig riktigt stannar av.

Dessutom är det alltid kul att läsa kvinnliga deckarförfattare som inte heter Camilla Läckberg eller Mari Jungstedt.

  • Tove Gontran