11 jun 2014 19:15

23 jan 2015 14:38

Varför hörs du i radio hela sommaren?

Mariestadsbon Leif Andersson, som i egenskap av allvetande pappa tar sig an ett antal utmaningar i etern i sommar.

– Min dotter Hanna (Andersson) har gjort flera radioprogram tillsammans med sin kollega Rasmus Persson. Nu i juni och juli gör det ett nytt program (Satsommar i P3), och av någon anledning fick de idén att ha en programpunkt som heter ”Fråga Leif”. Rasmus pappa heter också Leif och varje vecka ska de ställa en fråga till oss som vi sedan ska försöka svara på. Vad det leder till vet nog egentligen ingen.

Och så ska era svar samlas på programmets hemsida som ett slags leifarnas Wikipedia. Hur gick det till när du fick uppdraget?

– Ja, det var inte så dramatiskt. Jag fick en fråga från Hanna om jag kunde ställa upp och då svarade jag ja.

För man säger ju inte nej till sina barn?

– Nej, ungefär så.

Programmet började sändas den här veckan och i måndags fick du ditt första uppdrag. Berätta!

– Vi ska ta reda på varför tribaltatueringar har blivit så ute och anses så töntiga. Jag visste ingenting om tribaltatueringar då, men nu har jag försökt läsa på lite grann. Och så får jag försöka hitta på något fiffigt svar. Det är ju inga seriösa uppdrag utan mest en plojgrej.

Det låter lite lurigt, vad förväntar du dig under resten av sommaren?

– Jag har ingen aning om vad det ska leda till. Det får bli som det blir; de får formulera sina frågor och Leif och jag får, var och en för sig, ge svar så gott vi kan.

– Min dotter Hanna (Andersson) har gjort flera radioprogram tillsammans med sin kollega Rasmus Persson. Nu i juni och juli gör det ett nytt program (Satsommar i P3), och av någon anledning fick de idén att ha en programpunkt som heter ”Fråga Leif”. Rasmus pappa heter också Leif och varje vecka ska de ställa en fråga till oss som vi sedan ska försöka svara på. Vad det leder till vet nog egentligen ingen.

Och så ska era svar samlas på programmets hemsida som ett slags leifarnas Wikipedia. Hur gick det till när du fick uppdraget?

– Ja, det var inte så dramatiskt. Jag fick en fråga från Hanna om jag kunde ställa upp och då svarade jag ja.

För man säger ju inte nej till sina barn?

– Nej, ungefär så.

Programmet började sändas den här veckan och i måndags fick du ditt första uppdrag. Berätta!

– Vi ska ta reda på varför tribaltatueringar har blivit så ute och anses så töntiga. Jag visste ingenting om tribaltatueringar då, men nu har jag försökt läsa på lite grann. Och så får jag försöka hitta på något fiffigt svar. Det är ju inga seriösa uppdrag utan mest en plojgrej.

Det låter lite lurigt, vad förväntar du dig under resten av sommaren?

– Jag har ingen aning om vad det ska leda till. Det får bli som det blir; de får formulera sina frågor och Leif och jag får, var och en för sig, ge svar så gott vi kan.

  • Carin Söder