25 apr 2014 06:00

23 jan 2015 14:35

Vardagliga mirakel i Waerns fjärde bok

Lördagens bokbord kunde inte komma lägligare för Inger Waern. Där får hon ett perfekt tillfälle att visa sin alldeles färska bok – den fjärde i raden.

– Jag hade aldrig tänkt mig att det skulle bli mer än en bok, säger Inger Waern.

Ändå sitter hon där nu, med den fjärde egna boken i sin hand. ”Änglar som gäster” heter den och påminner i upplägget om de tidigare. (”Möten med änglar” 1998, ”Ljus från himlen” 2006, ”Jag såg en ängel” 2010.)

Små under

Precis som tidigare låter Inger människor berätta om sina upplevelser av änglanärvaro. Den här gången handlar berättelserna om svåra situationer man hamnat i, där lösningen levereras oväntat av någon utomstående, okänd person. Inger kallar händelserna ”vardagliga mirakel”.

Inspirationen till boken fick hon från Hebreerbrevet 13:2 i Bibeln: ”Glöm inte att vara vänliga mot främlingar, för det har hänt att några som varit det har haft änglar till gäster utan att veta om det!”. Det är också det budskap hon vill förmedla med sin bok.

– Jag fascineras av mystiken i det, säger hon.

Femte kommer

Inger Waern är full av tillförsikt inför mottagandet av sitt fjärde alster. Hon har fått mycket positiv respons på de tidigare. Bland annat har hon fått veta att de ofta används vid andaktsstunder, i konfirmandundervisning, på begravningar och liknande.

– Och jag har mött människor som fått tro eller förstärkt sin tro, säger hon.

Titeln ”Änglar som gäster” har Inger fått bestämma själv. Det har hon inte fått göra förut. Det ökade inflytandet kom då hon bytte förlag, från Libris till Semnos. Och den nya förläggaren tror på Inger; kontrakt för nästa bok är redan skrivet.

– Jag hade aldrig tänkt mig att det skulle bli mer än en bok, säger Inger Waern.

Ändå sitter hon där nu, med den fjärde egna boken i sin hand. ”Änglar som gäster” heter den och påminner i upplägget om de tidigare. (”Möten med änglar” 1998, ”Ljus från himlen” 2006, ”Jag såg en ängel” 2010.)

Små under

Precis som tidigare låter Inger människor berätta om sina upplevelser av änglanärvaro. Den här gången handlar berättelserna om svåra situationer man hamnat i, där lösningen levereras oväntat av någon utomstående, okänd person. Inger kallar händelserna ”vardagliga mirakel”.

Inspirationen till boken fick hon från Hebreerbrevet 13:2 i Bibeln: ”Glöm inte att vara vänliga mot främlingar, för det har hänt att några som varit det har haft änglar till gäster utan att veta om det!”. Det är också det budskap hon vill förmedla med sin bok.

– Jag fascineras av mystiken i det, säger hon.

Femte kommer

Inger Waern är full av tillförsikt inför mottagandet av sitt fjärde alster. Hon har fått mycket positiv respons på de tidigare. Bland annat har hon fått veta att de ofta används vid andaktsstunder, i konfirmandundervisning, på begravningar och liknande.

– Och jag har mött människor som fått tro eller förstärkt sin tro, säger hon.

Titeln ”Änglar som gäster” har Inger fått bestämma själv. Det har hon inte fått göra förut. Det ökade inflytandet kom då hon bytte förlag, från Libris till Semnos. Och den nya förläggaren tror på Inger; kontrakt för nästa bok är redan skrivet.

  • Jenni Ahlin