18 jul 2014 06:00

23 jan 2015 14:39

Empati viktigare än socionomexamen

insändare: Socialtjänsten

När jag läser artikeln i MT 16/7 om socialtjänstens verksamhet kan jag ifrågasätta att det snart har gått hela sommarlovet utan att socialtjänsten har hjälpt till med umgänge i ett fall jag känner till. Barn har rätt till sina båda föräldrar. Att en förälder behöver hjälp med umgänget ligger på socialens ansvar, oavsett om det är semestertider.

Visst är detta olyckligt, men det är fruktansvärt nonchalant att förbise ett litet barn som har stor förväntan och har blivit lovad att kunna göra trevliga saker med sin andra förälder under sitt sommarlov. Hur ska man kunna trösta barnet som har blivit informerad om umgänge under sommaren? Det där med socionom verkar inte vara det bästa, utan med vanlig empati och ett arrangemang för den som behöver hjälpen kommer man längre, och barn slipper bli besvikna. Socionomen borde väl veta att svek för ett barn kan bli dyra pengar framöver och under tiden göra fruktansvärt ont. Säg inte att det fungerar på familjesidan. Kanske finns det fler ”lik i lasten” som inte lyfts upp.

Medmänniska

När jag läser artikeln i MT 16/7 om socialtjänstens verksamhet kan jag ifrågasätta att det snart har gått hela sommarlovet utan att socialtjänsten har hjälpt till med umgänge i ett fall jag känner till. Barn har rätt till sina båda föräldrar. Att en förälder behöver hjälp med umgänget ligger på socialens ansvar, oavsett om det är semestertider.

Visst är detta olyckligt, men det är fruktansvärt nonchalant att förbise ett litet barn som har stor förväntan och har blivit lovad att kunna göra trevliga saker med sin andra förälder under sitt sommarlov. Hur ska man kunna trösta barnet som har blivit informerad om umgänge under sommaren? Det där med socionom verkar inte vara det bästa, utan med vanlig empati och ett arrangemang för den som behöver hjälpen kommer man längre, och barn slipper bli besvikna. Socionomen borde väl veta att svek för ett barn kan bli dyra pengar framöver och under tiden göra fruktansvärt ont. Säg inte att det fungerar på familjesidan. Kanske finns det fler ”lik i lasten” som inte lyfts upp.

Medmänniska