17 jul 2014 06:00

23 jan 2015 14:39

Feltänk om utegymmet

Insändare:

Men hallå otränad marknadsförare!

Jag tycker att ett enkelt ute gym är en så himla bra idé! Jag har länge önskat något sådant.

Men jag blev så ledsen då jag läste att det blir på Karlsholme! För vem? Några unga broilers som skall gå där och spänna sig? Själv är jag plus 50, jag springer flera gånger i veckan och tränar på gym. Jag är målgruppen! Men inte springer jag inne i stan! För det var ju det som var tanken, att man skulle ha tillgång till styrketräning i samband med sitt motionerande.

Inte vill jag heller gå där i solen och bränna mig, eller visa upp mig heller. Och hur blir det då solen inte skiner? Vem tränar där en stormig novemberdag? Jag springer året runt, men inte i stan!

Frågan är, blir detta utomhusgym stort nog ens för de som enbart vill styrketräna? Blir det någon målgrupp kvar som kan utnyttja ”gymmet”?

Detta blir i stället en installation. En installation som skall säga till icke Mariestadsbor att se, så här bra har vi det i Mariestad. Nu köper du väl en av alla våra osålda tomter!

Detta är som den 30 meter långa badstranden som byggdes för dyra pengar vid svängen på Karlsholme, strax bredvid den nya golfbanan. Där den ligger placerad, helt utsatt, badar ingen. Dock kan man festa där. Var det det man ville? Hade man istället lagt ”badstranden” säg vid viken mellan parkeringen och utescenen så hade man kunnat bada där. Men att det verkligen skulle vara badvänligt, det var man inte intresserad av! Skådebröd, japp!

Jag blir så upprörd när politiker som inte alls har något sinne för fysisk aktivitet tar så galna beslut om vart det fungerar att träna för oss som skall använda den dyra anläggningen. Ni är så fel ute så ni kan lika gärna bara lägga ner förslaget!

Kanske på Snapen?

Men hallå otränad marknadsförare!

Jag tycker att ett enkelt ute gym är en så himla bra idé! Jag har länge önskat något sådant.

Men jag blev så ledsen då jag läste att det blir på Karlsholme! För vem? Några unga broilers som skall gå där och spänna sig? Själv är jag plus 50, jag springer flera gånger i veckan och tränar på gym. Jag är målgruppen! Men inte springer jag inne i stan! För det var ju det som var tanken, att man skulle ha tillgång till styrketräning i samband med sitt motionerande.

Inte vill jag heller gå där i solen och bränna mig, eller visa upp mig heller. Och hur blir det då solen inte skiner? Vem tränar där en stormig novemberdag? Jag springer året runt, men inte i stan!

Frågan är, blir detta utomhusgym stort nog ens för de som enbart vill styrketräna? Blir det någon målgrupp kvar som kan utnyttja ”gymmet”?

Detta blir i stället en installation. En installation som skall säga till icke Mariestadsbor att se, så här bra har vi det i Mariestad. Nu köper du väl en av alla våra osålda tomter!

Detta är som den 30 meter långa badstranden som byggdes för dyra pengar vid svängen på Karlsholme, strax bredvid den nya golfbanan. Där den ligger placerad, helt utsatt, badar ingen. Dock kan man festa där. Var det det man ville? Hade man istället lagt ”badstranden” säg vid viken mellan parkeringen och utescenen så hade man kunnat bada där. Men att det verkligen skulle vara badvänligt, det var man inte intresserad av! Skådebröd, japp!

Jag blir så upprörd när politiker som inte alls har något sinne för fysisk aktivitet tar så galna beslut om vart det fungerar att träna för oss som skall använda den dyra anläggningen. Ni är så fel ute så ni kan lika gärna bara lägga ner förslaget!

Kanske på Snapen?