08 jul 2014 06:00

23 jan 2015 14:39

Utöka Närtrafiken till hela MTG

Insändare: Kollektivtrafik

För någon månad sedan fick många av oss som bor på landet en folder från Västtrafik med rubriken Lev livet på landet och i stan. Äntligen har vi möjlighet att kunna förflytta oss inom kommunen utan egen bil. Nu gäller det att vi utnyttjar möjligheten så att det inte läggs ner på grund av för liten efterfrågan!

Mer information om hur det fungerar kan du få om du ringer Västtrafik eller Mariestads kommun eller går in på hemsidorna. Här kommer ett förslag till en ytterligare förbättring. I nuläget kan du bara åka inom den egna kommunen. Mitt förslag är att det skulle gälla inom våra tre MTG kommuner (Mariestad, Töreboda och Gullspång). Då skulle vi kunna ta oss direkt till till exempel Töreboda och Gullspång.

Detta skulle underlätta både för arbets- och studiependling, vid besök av nära och kära eller olika evenemang.

Birgitta Svensson

Centerpartiet i Mariestad

För någon månad sedan fick många av oss som bor på landet en folder från Västtrafik med rubriken Lev livet på landet och i stan. Äntligen har vi möjlighet att kunna förflytta oss inom kommunen utan egen bil. Nu gäller det att vi utnyttjar möjligheten så att det inte läggs ner på grund av för liten efterfrågan!

Mer information om hur det fungerar kan du få om du ringer Västtrafik eller Mariestads kommun eller går in på hemsidorna. Här kommer ett förslag till en ytterligare förbättring. I nuläget kan du bara åka inom den egna kommunen. Mitt förslag är att det skulle gälla inom våra tre MTG kommuner (Mariestad, Töreboda och Gullspång). Då skulle vi kunna ta oss direkt till till exempel Töreboda och Gullspång.

Detta skulle underlätta både för arbets- och studiependling, vid besök av nära och kära eller olika evenemang.

Birgitta Svensson

Centerpartiet i Mariestad