10 apr 2014 06:00

23 jan 2015 14:34

Båtar värda mer än bilar?

:

Jag skulle vilja att ansvariga politiker i Mariestad tar bladet från munnen och berättar en sak för allmänheten. Ni har länge hävdat att fordonsprogrammet läggs ner på grund av bristande elevunderlag, det finns inte tillräckligt många behöriga sökanden. Hur kommer det sig då att varje år är programmet fullt och att i stort sett samtliga elever får anställning efter utbildningen?

Nu slår ni på stort med en marinmässa för att locka sökanden till marinprogrammet. Ett program som sedan starten haft väldigt svårt att locka sökanden och som enligt uppgift inte varit fullt många gånger. Enligt samma källa, inom kommunhuset, så är det inte speciellt många som får jobb efteråt heller.

Så min fråga till er är, varför lägger ni ner ett program som leder till jobb och behåller ett program som passar in i er vision om Mariestad? Finns det inte plats för båda eller är det så att ni hellre betalar för elever som vill gå fordonsprogrammet på någon annan utbildningsplats?

Skulle vilja säga att det är ett riktigt feltänk där ni straffar en hel bransch som skriker efter arbetskraft, ni straffar ungdomar som faktiskt hellre håller på med bilar än båtar. Tänk om och gör det fort! Ni behöver inte göra fler misstag, gör rätt för en gångs skull!

Fortfarande irriterad förälder

Jag skulle vilja att ansvariga politiker i Mariestad tar bladet från munnen och berättar en sak för allmänheten. Ni har länge hävdat att fordonsprogrammet läggs ner på grund av bristande elevunderlag, det finns inte tillräckligt många behöriga sökanden. Hur kommer det sig då att varje år är programmet fullt och att i stort sett samtliga elever får anställning efter utbildningen?

Nu slår ni på stort med en marinmässa för att locka sökanden till marinprogrammet. Ett program som sedan starten haft väldigt svårt att locka sökanden och som enligt uppgift inte varit fullt många gånger. Enligt samma källa, inom kommunhuset, så är det inte speciellt många som får jobb efteråt heller.

Så min fråga till er är, varför lägger ni ner ett program som leder till jobb och behåller ett program som passar in i er vision om Mariestad? Finns det inte plats för båda eller är det så att ni hellre betalar för elever som vill gå fordonsprogrammet på någon annan utbildningsplats?

Skulle vilja säga att det är ett riktigt feltänk där ni straffar en hel bransch som skriker efter arbetskraft, ni straffar ungdomar som faktiskt hellre håller på med bilar än båtar. Tänk om och gör det fort! Ni behöver inte göra fler misstag, gör rätt för en gångs skull!

Fortfarande irriterad förälder