17 maj 2018 16:29

18 maj 2018 11:43

Försvunnen hittad drunknad

GULLSPÅNG: Befarad drunkningsolycka

Den man som befarats ha drunknat i kraftverksdammen i Gullspång, hittades på torsdagseftermiddagen avliden i vattnet.

Under onsdagskvällen påbörjades sökandet efter en medarbetare vid Fortum vars bil hittats parkerad invid kraftstationens intagsgaller. Under natten sökte räddningstjänst och polis i och runt dammen med helikopter, båt och hund utan resultat. Under torsdagen beslutade polisen att låta dykare genomsöka botten vid intaget.

– Våra tankar och medkänsla går till familj, anhöriga och kollegor i detta skede och vi gör allt vi kan för att hjälpa polis och räddningstjänst, säger Martin Lindström, ansvarig för vattenkraftverken på Fortum, i ett pressmeddelande.

Vid 15-tiden under torsdagen påbörjade polisen sin dykinsats och vid 16-tiden påträffades mannen avliden.

Mannens anhöriga är underrättade.

Ärendet hanteras som en arbetsplatsolycka med dödlig utgång.

Under onsdagskvällen påbörjades sökandet efter en medarbetare vid Fortum vars bil hittats parkerad invid kraftstationens intagsgaller. Under natten sökte räddningstjänst och polis i och runt dammen med helikopter, båt och hund utan resultat. Under torsdagen beslutade polisen att låta dykare genomsöka botten vid intaget.

– Våra tankar och medkänsla går till familj, anhöriga och kollegor i detta skede och vi gör allt vi kan för att hjälpa polis och räddningstjänst, säger Martin Lindström, ansvarig för vattenkraftverken på Fortum, i ett pressmeddelande.

Vid 15-tiden under torsdagen påbörjade polisen sin dykinsats och vid 16-tiden påträffades mannen avliden.

Mannens anhöriga är underrättade.

Ärendet hanteras som en arbetsplatsolycka med dödlig utgång.