14 feb 2018 14:09

14 feb 2018 14:09

18-åring överklagar våldtäktsdomen

TING

I januari dömdes en 18-åring till sex månaders sluten ungdomsvård för våldtäkt mot barn.

Förra sommaren hade han sex med en 14-årig flicka som befann sig i ett utsatt läge på Gullmovallen i Gullspång.

Den tilltalade medgav i tingsrätten att de haft samlag, men förnekade att han haft kännedom att hon varit under 15 år. Nu har 18-åringen – som var 17 år när det påstådda brottet begicks – överklagat domen till Göta hovrätt.

Förra sommaren hade han sex med en 14-årig flicka som befann sig i ett utsatt läge på Gullmovallen i Gullspång.

Den tilltalade medgav i tingsrätten att de haft samlag, men förnekade att han haft kännedom att hon varit under 15 år. Nu har 18-åringen – som var 17 år när det påstådda brottet begicks – överklagat domen till Göta hovrätt.