11 jan 2018 06:00

11 jan 2018 06:00

Nytt torkskåp lanseras under 2018

HOVA: Nimo fortsätter utveckla

Sveriges största torkskåpstillverkare gör sig redo att släppa en helt ny produktserie under 2018.

– Det började med en vision om att utveckla ett nytt marknadsledande premium-torkskåp och det har vi lyckats med. Vi har både analyserat hur tidigare torkskåp fungerat och lyssnat på referensgrupper för att få en bild av vad marknaden behöver och vill ha, säger Jan-Åke Östlin, teknisk chef på Nimo i ett pressmeddelande.

De talas om två modeller i den nya produktserien. Skåpen har flera nya funktioner och program och har utrustats med teknologi som effektiviserar torkningen och ökar kapaciteten genom helt nya luftflöden.

– Luftflödet går i ryggen av torkskåpet, det gör att luften kan cirkulera oavsett hur mycket kläder som hängs in, samtidigt som fler hängare får plats.

En förändring som kommer att tas emot med glädje på till exempel förskolor, tror tillverkaren, där stora mängder plagg torkas mer eller mindre oavbrutet. Skåpen har fått två olika ekoprogram och ett turboprogram.

– D 17-serien innebär ett stort steg framåt både för Nimo och för torkskåpsmarknaden. Vi vill fortsätta leda utvecklingen av produkter för klädvårdsrummet som är skonsamma både mot kläderna och miljön, säger Timo Taiminen, vd för Nimo.

– Det började med en vision om att utveckla ett nytt marknadsledande premium-torkskåp och det har vi lyckats med. Vi har både analyserat hur tidigare torkskåp fungerat och lyssnat på referensgrupper för att få en bild av vad marknaden behöver och vill ha, säger Jan-Åke Östlin, teknisk chef på Nimo i ett pressmeddelande.

De talas om två modeller i den nya produktserien. Skåpen har flera nya funktioner och program och har utrustats med teknologi som effektiviserar torkningen och ökar kapaciteten genom helt nya luftflöden.

– Luftflödet går i ryggen av torkskåpet, det gör att luften kan cirkulera oavsett hur mycket kläder som hängs in, samtidigt som fler hängare får plats.

En förändring som kommer att tas emot med glädje på till exempel förskolor, tror tillverkaren, där stora mängder plagg torkas mer eller mindre oavbrutet. Skåpen har fått två olika ekoprogram och ett turboprogram.

– D 17-serien innebär ett stort steg framåt både för Nimo och för torkskåpsmarknaden. Vi vill fortsätta leda utvecklingen av produkter för klädvårdsrummet som är skonsamma både mot kläderna och miljön, säger Timo Taiminen, vd för Nimo.